Pecorino
Jest to jeden z najstarszych włoskich serów. Jest on produkowany tradycyjnie z mleka owczego (pecora po włosku znaczy owca). Młody jadany jest w plasterkach, dojrzały jest często ścierany i używany do posypywania potraw. Często zastępuje parmezan. Występuję w wielu odmianach.
Pecorino Barbagia to prestiżowy, niepowtarzalny włoski ser wyprodukowany przez pasterzy na Sardynii z mleka owczego. Półtwardy, lekko kremowy, bardzo ceniony ze względu na charakterystyczny smak i silny aromat. Skórka jest gładka, jędrna, w kolorze brązowym.
Ser Pecorino Barbagia podany jako antipasto z młodym białym winem np. Pinot Grigio, ze świeżym pieczywem i skropiony oliwą z oliwek spowoduje, że wrócą wspomnienia z Italii.
Skład : mleko, sól, podpuszczka, E203, E235.
Waga : 236 g, cena za kilogram 87,90 zł
Proponujemy produkty przeznaczone na rynek włoski, sprowadzane bezpośrednio do Polski przez Toscana s.c.
Produkty oferowane na naszych aukcjach znajdują idealne zastosowanie w wielu oryginalnych, włoskich przepisach kulinarnych.
Proponujemy państwu możliwość zastąpienia artykułów oferowanych przez sklepy sieciowe jako włoskie, a w rzeczywistości produkowane w Niemczech lub innych krajach, na 100% 'prodotto italiano' co pozwoli państwu na nowe doznania kulinarne, szacunek oraz zazdrość waszych gości.
W okresie letnim pakujemy produkt w torbę termiczną z wkładem chłodzącym (za dopłatą 6,50zł). Przy zakupie w naszych delikatesach za kwotę powyżej 200zł przesyłka i torba z wkładem gratis!
Tylko w sklepie Wino Toskanii cała gama produktów delikatesowych z Włoch, od wina poprzez oliwy, wędliny, sery, makarony... aż po dolce (słodkie przysmaki). Wszystko świeże i prosto z Italli.