PC - pleśń Penicillium candidum (Opakowanie: na 100 L mleka)
Serowar to sklep, który oferuje pełne zaopatrzenie dla domowych serowarów oraz małych mleczarni. Zaopatrujemy zarówno domowych serowarów, jak i małe mleczarnie oraz serowarów zagrodowych. Jesteśmy profesjonalistami z wieloletnim doświadczeniem.
Skoncentrowana, liofilizowana kultura starterowa pleśni Penicillium candidum do bezpośredniego zaszczepienia mleka (DVI).
Zastosowanie: sery z porostem białej pleśni np. Camembert, Brie, itp.
Nazwa: PC
Seria: Aroma-Tek
Kultura dostarczana jest we fiolce zawierającej dawkę na 100 lub 1000 L do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Ta kultura musi być używana w połączeniu z kulturami bakteryjnymi Cheese-Tek, zwłaszcza z kulturą MST.
Możliwości stosowania:
Przed użyciem zdezynfekuj (np. spirytusem) opakowanie oraz narzędzie, które użyjesz do otworzenia!
- Zaszczepianie bezpośrednie: Wsyp kulturę bezpośrednio do mleka, bez wstępnej aktywacji. Wymieszaj dokładnie.
- Nebulizacja (spryskiwanie): Rozpuścić dawkę 100 litrów mleka w 0,5 L przegotowanej wody i ochłodzonej do temperatury 20 st. C (lub proporcjonalnie większe/mniejsze ilości). Wysuszyć powierzchnię sera i spryskiwać zgodnie z przepisem, z którego korzystamy przy produkcji sera.
Atrakcyjna cena: 19,99 zł
PC - pleśń Penicillium candidum (Opakowanie: na 100 L mleka)
Zapraszamy do zapoznania się z naszym artykułem skierowanym dla początkujących serowarów - znajdziecie Państwo w nim podstawowe informacje o produkcji serów: http://sklep.serowar.pl/pl/n/26 .
Zapraszamy też na inne nasze aukcje, gdzie znajdziesz m.in.
podpuszczka,
kultury bakteryjne startowe,
chlorek wapnia,
lipaza,
formy serowarskie,
chusty serowarskie,
termometr,
waga,
higrometr,
sito,
miarka,
podkład do dojrzewania,
krajacz,
kanka / bańka / konwia / konew na mleko,
garnek,
pędzle,
szczotka,
lejek,
deska do serów,
powłoki do serów dojrzewających (wosk, pasta - polioctan),
minutnik,
książki na temat wyrobu serów
i inne ciekawe rzeczy... :)
Gdyby aktualnie na aukcjach nie było tego, czego szukasz - zadzwoń lub napisz - tel. 693 [zasłonięte] 124 lub sklep małpa serowar.pl