|
|
|
Powody dlaczego warto kupić wypiekacz do chleba PC-5010:
- Domowy wypiekacz do chleba PC-5010 Concept ma bardzo dużą ilość zalet dzięki czemu musi znaleźć swoje miejsce w naszej kuchni.
- Cały proces pieczenia chleba jest w pełni automatyczny, wystarczy włożyć produklty i włączyć odpowiedni program. Mieszanie, rośnięcie i pieczenie odbywa się w jednym pojemniku.
- Do pieczenia różnych rodzajów chleba (pszeniczny, żytni, wieloziarnisty, razowy, francuski, słonecznikowy) można używać wypiekacz Concept jak również do przygotowania ciasta i wymieszania (knedli, rogalików lum pampuchów) oraz do wyrobu dżemówi kompotów.
- Domowy wypiekacz PC-5010 posiada bardzo dużo różnych programóa, dzięki czemu jest możliwość wybrania najbardziej odpowiedniego programu.
- Piekarnik posiada różny stopień wypiekania (jasny, średni, ciemny) dzięki czemu skórka jest mniej lub bardziej chrupiąca.
- Barzdo wąznym elementem są 2 formy do pieczenia: okrągła i kanciasta z nieprzywierającą powłoką i możliwością mycia w zmywarce.
- Opóźniony start (aż do 10 godzin)pozwala nam piec chleb całkowicie automatyczny i o różnych porach dnia. Istnieje również ustawienia funkcji cicha praca np do pieczenia chleba w nocy.
- Po zakończeniu określonego programu można włączyć funkcję KEEP WARM, która pozwoli na utzrymanie równomiernej temperatury przez 60 minut.
Parametry techniczne:
- W pełni automatyczne pieczenie
- 12 cyfrowych programów
- 2 nieprzywieralne i wyjmowane formy: okrągła i kanciasta
- Wielkość forem: na 750 - 900 g ciasta
- 3-stopnie ustawienia koloru wypieku: jasna, średnia i ciemna
- Opóźniony start: aż 10 godzin
- Akustyczna sygnalizacja zakończenia pracy
- Funkcja KEEP WARM (utrzymanie temperatury przez 60 min)
- Panel elektroniczny obsługiwany dotykowoz wyświetlaczem z utwardzanego szkłą
- Duże okienko z wewnętrzym oświetleniem
- Funkcja cichej pracy- do wypieku w nocy
- Pojemnik z miarką
- Formy można myć w zmywarce
- Kolor: czarny + nierdzewny
- Wymiery: 610 x 300 x 370 mm
- Moc: 615 W
- Napięcie: 230 V
Przepis na chleb pszeniczno- żytni:
- 200 g mąki pszenicznej
- 100 g miałkej mąki
- 200 g mąki żytniej
- 300 ml wody
- 5/7 suchych drożdży (5 g)
- przyprawy (kminek, kolendra), sól, ziarna
|
|
|
|