Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

patelnia ze stali kutej 200 mm TURK PROMOCJA !

20-06-2014, 15:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 67 zł     
Użytkownik e_gastronomiczne
numer aukcji: 4262364199
Miejscowość Skoczów
Wyświetleń: 33   
Koniec: 20-06-2014 15:30:03

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

patelnia ze stali kutej z krótką rączką Ø 200 mm

MASZ PYTANIA?

(33)[zasłonięte]852-01
[zasłonięte]@e-gastronomiczne.pl

patelnia ze stali kutej z krótką rączką Ø 200 mm Albert Turk

Index: 73725

Profesjonalna patelnia ze stali kutej ze spawanym, wygiętym uchwytem. Doskonała do smażenia. Średnica dna patelni wynosi 140 mm.

Patelnie kowala Alberta Turk produkowane są tradycyjną metodą - w procesie kucia.

Patelnie Turk to dusza i serce kuchni. Na początku mogą wydawać się trochę ciężkie, toporne zwłaszcza gdy wcześniej używane były zwykłe patelnie. Jednak gwarantujemy, że po ich stosowaniu nie zamienią ich już Państwo na żadne inne....

Patelnie Turk mają jedną wielka zaletę, a mianowicie im dłużej używane tym lepsze!  Z biegiem czasu szybciej się rozgrzewają, do smażenia używamy coraz mniej tłuszczu a wytwarzająca się powłoka powoduje coraz to mniejszą przywieralność produktu. Nie ma obawy, że uszkodzimy ich dno np. widelcem jak w patelniach teflonowych.

Istotną rzeczą jest przeprowadzenie odpowiedniego przygotowania patelni przed pierwszym użyciem ponieważ wszystkie patelnie pokryte są warstwą antykorozyjną. Czynność ta jest jednorazowa.

Sposób przygotowania patelni:

1.Patelnię należy wyszorować, najlepiej używając proszku do prania.

2.Wyparzyć.

3.Na patelnię wlać olej lub smalec (najlepiej o wysokiej temperaturze spalania), tak by zakrył całe           dno patelni. 

4.Zmniejszyć płomień i dodać pokrojone, osolone ziemniaki, smażyć aż zbrązowieją.

5.Wylać olej, ziemniaki wyrzucić, patelnie umyć, wytrzeć do sucha.

Warto jeszcze zgłębić trochę wiedzy i odpowiednio o nią zadbać. Nie wymaga to dużo wysiłku a sprawi, że będzie nam służyła bardzo długo...

1.      Patelnię po smażeniu należy umyć z płynem w ciepłej wodzie, wytrzeć do sucha i naoliwić (przetrzeć papierowym ręcznikiem z odrobiną oleju dowolnego gatunku).

2.      Nie wolno myć w zmywarce.

3.      Patelnię, podobnie jak inne naczynia stawiamy na płytce lub palniku odpowiednio dostosowanym do średnicy patelni. Zapobiega to nadmiernemu przegrzewaniu boków.

4.      Pamiętajmy o tym, że żeliwne patelnie bardzo szybko się nagrzewają, prawie błyskawicznie. Na rozgrzany olej wkładamy dowolny produkt i zmniejszamy temperaturę. Patelnia bardzo długo utrzymuje ciepło (zalety ekonomiczne).

5.      Uchwyty niektórych linii mogą się nagrzewać (nie jest to wadą).

6.      Do smażenia możemy stosować wszelkiego rodzaju akcesoria pomocnicze służące do mieszania, przewracanie, bez obawy zarysowania patelni.

7.      Z biegiem czasu patelnia będzie pokrywać się patyną, jest to naturalny proces nie wpływający na zdrowie i jakość potraw tylko zapobiegający rdzewieniu i przywieraniu . Potrawy będą „pływać”na patelni przy użyciu niewielkie ilości oleju (zalety ekonomiczne). Prosimy o zwrócenie uwagi na to, że jest to proces i nie stanie się to po kilku użyciach patelni.

8.      Patelnie Turk nie posiadają powłoki nieprzywierającej. Tworzy się ona samoistnie z biegiem czasu. Ważne, by potrawy nie przywierały nakładać je na rozgrzany olej.

9.      Patelnie Turk podczas nagrzania nie wytwarzają żadnych mikroelementów wpływających niekorzystnie na nasze zdrowie, wręcz przeciwnie podczas smażenia wydobywają się pierwiastki żelaza działające dobroczynnie na nasz organizm.

10.  Tylko naturalna stal wydobędzie z potraw prawdziwy smak i aromat.

Polecamy w internecie wiele artykułów dotyczących patelni Turk.

Uwaga! Patelnie bardzo dobrze się sprzedają, dlatego utrzymujemy wysokie stany magazynowe. By móc Państwu zaoferować lepsza cenę patelnie sami sprowadzamy bezpośrednio z Niemiec, w razie braków (jeszcze się nie zdarzyło), czas oczekiwania około 2 tygodni.Gwarancja z naszej strony natychmiastowego telefonu z informacją o braku towaru.
Na innych naszych aukcjach , patelnie Turk w różnych rozmiarach i fasonach. Zapraszamy...

Kupując więcej rzeczy na naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz. Zapraszamy.

Cechy

wysokość: - 30 mm
średnica: - 200 mm
waga: - 0.87 kg
materiał: - stal węglowa
powłoka: - brak
kształt: - okrągły
do indukcji: - Tak

Płatność i dostawa

Płatność przy odbiorze
+ odbiór osobisty
0,- zł
Płatność z góry
(PayU / zwykły przelew) + kurier
18,- zł
Płatność przy odbiorze
+ kurier
23,- zł

Przesyłki dostarcza kurier:

Inne aukcje



Dodano 2[zasłonięte]014-01 12:28
Przepraszamy.
W związku z inwentaryzacją,
towar wysyłany będzie od 7.01.2014r.