Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PATELNIA WOK WO2442 SEVERIN Orientalna kuchnia

01-03-2015, 8:08
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 85 zł     
Użytkownik roznosci-pl
numer aukcji: 5106995836
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 23   
Koniec: 01-03-2015 08:09:06

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PATELNIA WOK WO2442 SEVERIN Orientalna kuchnia


 

 

 

 

 

OPIS:

- Wysokiej jakości patelnia pokryta powłoka firmy DUPONT
- Łatwa w czyszczeniu,
- Termoizolujące uchwyty z tworzywa
- Płyta grzewcza pokryta termoizolacyjną powłoka o powierzchni 20cmØ
(mozliwośc wykorzystania do innych naczyń)
- Płynna regulacja temperatury poprzez termostat
- Lampka kontrolna
- Zabezpieczenie przed przegrzaniem
- Patelnia o średnicy 34 cm Ø i poj. ok 3,6 l
- Ruszt
- Akcesoria drewniane :
łyzka
łopatka
pałeczki  

DANE TECHNICZNE:
- 1500 W
- Napięcie 230V ~50Hz

Kurczak w warzywach
SKŁADNIKI (2 porcje):

    - pierś kurczaka
    - mieszanka warzyw: marchewka, 1/2 cukinii, cebula
    - 4 pieczarki
    - kiełki sojowe
    - 1/2 puszki kukurydzy
    - łyżeczka przyprawy 5 smaków
    - po 3 łyżki oliwy i sosu sojowego
    - sól
    - olej


Kurczaka umyj i osusz, pokrój na paseczki, obtocz w
przyprawach, skrop sosem sojowym i oliwą, odstaw na 15 min. Usmaż, mieszając, na
gorącym oleju. Odsuń na bok, a na środek włóż warzywa (najpierw twarde, potem
miękkie). Smaż je, mieszając. Na koniec włóż kiełki i kukurydzę. Smaż jeszcze
chwilę, mieszając. Przypraw do smaku.

    Kurczak po seczuańsku
    SKŁADNIKI
    - 4 piersi kurczaka (bez skóry)
    - 3 łyżki mąki kukurydzianej
    - 1 łyżka oleju
    - 3 roztarte ząbki czosnku
    - 5 łyżek sosu sojowego
    - 1.5 łyżki octu z białego wina
    - 1 łyżeczka cukru
    - 1/4 szklanki wody
    - 6 cebulek dymek pokrojonych na kawałki o długości 2-3 cm
    - szczypta pieprzu kajeńskiego



Piersi kurczaka pokrój w kostkę o boku 3-4 cm. Przełóż do woreczka,
wsyp mąkę kukurydzianą i zawiąż woreczek. Potrząsaj nim tak długo,
aż mąka oblepi mięso.
W woku rozgrzej olej, włóż kawałki kurczaka, dodaj roztarty czosnek,
usmaż na złoty kolor. Następnie dodaj sos sojowy, ocet winny, cukier i wodę.
Przykryj i gotuj przez 3 minuty. Dodaj dymki i pieprz kajeński.
Odkryj wok, gotuj dalej około 2 minut
  • Gwarancja 6 miesięcy
  • Oryginalne opakowanie
  • Zestaw nowy
Galeria