|
OPIS:
- Wysokiej jakości patelnia pokryta powłoka firmy DUPONT - Łatwa w czyszczeniu, - Termoizolujące uchwyty z tworzywa - Płyta grzewcza pokryta termoizolacyjną powłoka o powierzchni 20cmØ (mozliwośc wykorzystania do innych naczyń) - Płynna regulacja temperatury poprzez termostat - Lampka kontrolna - Zabezpieczenie przed przegrzaniem - Patelnia o średnicy 34 cm Ø i poj. ok 3,6 l - Ruszt - Akcesoria drewniane : łyzka łopatka pałeczki
DANE TECHNICZNE: - 1500 W - Napięcie 230V ~50Hz
Kurczak w warzywach SKŁADNIKI (2 porcje):
- pierś kurczaka - mieszanka warzyw: marchewka, 1/2 cukinii, cebula - 4 pieczarki - kiełki sojowe - 1/2 puszki kukurydzy - łyżeczka przyprawy 5 smaków - po 3 łyżki oliwy i sosu sojowego - sól - olej
Kurczaka umyj i osusz, pokrój na paseczki, obtocz w przyprawach, skrop sosem sojowym i oliwą, odstaw na 15 min. Usmaż, mieszając, na gorącym oleju. Odsuń na bok, a na środek włóż warzywa (najpierw twarde, potem miękkie). Smaż je, mieszając. Na koniec włóż kiełki i kukurydzę. Smaż jeszcze chwilę, mieszając. Przypraw do smaku.
Kurczak po seczuańsku SKŁADNIKI - 4 piersi kurczaka (bez skóry) - 3 łyżki mąki kukurydzianej - 1 łyżka oleju - 3 roztarte ząbki czosnku - 5 łyżek sosu sojowego - 1.5 łyżki octu z białego wina - 1 łyżeczka cukru - 1/4 szklanki wody - 6 cebulek dymek pokrojonych na kawałki o długości 2-3 cm - szczypta pieprzu kajeńskiego
Piersi kurczaka pokrój w kostkę o boku 3-4 cm. Przełóż do woreczka, wsyp mąkę kukurydzianą i zawiąż woreczek. Potrząsaj nim tak długo, aż mąka oblepi mięso. W woku rozgrzej olej, włóż kawałki kurczaka, dodaj roztarty czosnek, usmaż na złoty kolor. Następnie dodaj sos sojowy, ocet winny, cukier i wodę. Przykryj i gotuj przez 3 minuty. Dodaj dymki i pieprz kajeński. Odkryj wok, gotuj dalej około 2 minut
- Gwarancja 6 miesięcy
- Oryginalne opakowanie
- Zestaw nowy
|