Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

patelnia tytanowa do ryb gwarancja nowosc 41x27cm

26-01-2012, 12:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 240 zł     
Użytkownik NaczyniaSuper
numer aukcji: 2050047845
Miejscowość Polska
Wyświetleń: 29   
Koniec: 24-01-2012 23:53:50

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Indukcja: Nie,
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM PRZEDMIOTEM MOJEJ AUKCJI JEST PATELNIA TYTANOWA DO SMAZENIA RYB WYMIARY 41CMx27cm WAGA PATELNI OK.2,30KG (waga bez pokrywki) pokrywki sprzedawane sa osobno na moich innych aukcjach 

 

NAJLEPSZE WARUNKI GWARANCJI

2LATA NA POWŁOKE NACZYNIA

25LAT NA ODKSZTAŁCENIE DNA

 

ODPOWIADAM NA WSZYSTKIE E-MAILE

POSIADAM W SPRZEDAŻY NACZYNIA INDUKCYJNE

ZAPRASZAM NA MOJE INNE AUKCJE

 

Badania rynku wskazują, że konsumenci coraz częściej kupują garnki i patelnie wysokiej klasy, wymagając prawdziwej jakości.
Biorąc pod uwagę życzenia klientów i używając nowoczesnej technologii powstał asortyment przystosowany zarówno do gospodarstwa domowego jak i kuchni profesjonalnej. Wysokowartościowe naczynia kuchenne poznaje się po ich wadze. Są one cięższe niż byśmy sobie życzyli, ale to gwarantuje ich trwałość. Artykuły posiadają nadzwyczaj grube dna 7-10 mm o bardzo wysokiej przepustowości ciepła, które nawet po wieloletniej eksploatacji nie deformują się. Najnowsza technika produkcji pozwala na szybkie rozgrzewanie i równomierne rozmieszczanie ciepła przy optymalnym wykorzystaniu energii.

 

Produkty są przystosowane do kuchenek gazowych, elektrycznych, ceramicznych i węglowych. Są one zaopatrzone w ergonomiczne uchwyty ze specjalnego tworzywa odpornego na ciepło. Uchwyty zostały odznaczone znakiem bezpieczeństwa niemieckiego Instytutu Badań Tür-Reheinland. Produkty są odporne na ciepło i mogą być używane również w piekarniku.

 

Garnki i patelnie  nie należą do krótkotrwałych produktów masowej produkcji. Zostały odlane z ręcznie przy użyciu bardzo skomplikowanej technologii. Jest to rodzaj odlewu wykonywany przez niewielu fachowców. Specjalna powłoka „TITAN-ULTRA“ zapobiegająca przywieraniu produktów spożywczych i umożliwiająca smażenie bez tłuszczu jest wypalana technologią „HIGH-TECH“.

 

TECHNOLOGIA PRODUKCJI:

 

proces_odlewania
Specjalny stop metali lekkich - Silumin, sprowadzany wyłącznie z niemieckich hut, odlewany jest ręcznie przy zastosowaniu metody manual gravity casting (ręcznego odlewania grawitacyjnego). Choć jest to jedna z najstarszych metod, jest ona niezastąpiona dla uzyskania masywnego i jednorodnego odlewu. Powolny proces wypełniania formy płynnym metalem umożliwia bardzo dokładne odwzorowanie kształtu a przede wszystkim uzyskanie optymalnej struktury materiału pozbawionej zanieczyszczeń i pęcherzy powietrza. Tak wykonany odlew poddawany jest obróbce wiórowej z zastosowaniem specjalistycznych procedur i najlepszych technologii. Każdy otrzymany na tym etapie półprodukt poddawany jest pięciu rodzajom testów jakości.
blasting
Na kolejnym etapie produkcji odbywającej się z wykorzystaniem najlepszych technologii wnętrze naczynia pokrywane jest dwiema powłokami ceramicznymi z dwutlenku tytanu i węglika wolframu. Specjalny pistolet wstrzeliwuje w powierzchnię naczynia drobiny metalicznego tytanu i wolframu z prędkością dwukrotnie przekraczającą prędkość dźwięku, co w połączeniu z wytwarzaną przezeń temperaturą sięgającą 20.000 °C generuje warunki plazmy. Każdy otrzymany na tym etapie półprodukt poddawany jest czterem rodzajom testów jakości.
antyadhezyjne
Dalszy etap produkcji to naniesienie na powierzchnię powłoki antyadhezyjnej zapewniającej nieprzywieranie produktów do powierzchni naczynia. Wnętrze powlekane jest trzema, zaś zewnętrzna powierzchnia naczynia – dwiema warstwami. Ostatnia trzecia warstwa nakładana na wewnętrzną powierzchnię zawiera nanocząsteczki srebra zapewniające naczyniu bakteriostatyczność. Procedury te wymagają dużej precyzji. Każdy otrzymany na tym etapie półprodukt poddawany jest sześciu do ośmiu rodzajom testów jakości.
wytlaczanie_dna
Dno naczynia poddawane jest obróbce z wykorzystaniem narzędzi diamentowych w celu uzyskania powierzchni o lustrzanej gładkości, optymalnej do przekazu ciepła od jego źródła do wnętrza naczynia

WŁAŚCIWOŚCI NACZYŃ:

 

wlasciwosci

 

1Wbudowana gwintowana obsadka z mosiądzu

2Solidne, grube dno (8-10mm)

3Twarda powłoka ceramiczna na bazie wolframu i tytanu

4Primer – ochronna warstwa antykorozyjna

5Warstwa pośrednia zapewniająca optymalne połączenie powłoki antyadhezyjnej z podstawą

6Warstwa antyadhezyjna zawierająca nanocząsteczki srebra – zaprojektowana tak, by umożliwić gotowanie całkowicie bez tłuszczu oraz szybkie i łatwe zmywanie, dodatkowo bakteriostatyczne działanie srebra wydłuża czas przechowywania potraw w naczyniu

7Specjalny system wyżłobień wentylacyjnych – zapewnia niewielkie ciśnienie pary w naczyniu, umożliwiając szybkie i zdrowe gotowanie z zachowaniem witamin i soli mineralnych

Wykorzystanie najlepszych materiałów prowadzi do otrzymania właściwości materiału kompozytowego, który posiada unikalną, niejednorodną strukturę o szczególnie pożądanych cechach. Kombinacja tradycyjnej obróbki ręcznej odlewu grawitacyjnego z najnowocześniejszą technologią fizyki plazmowej oraz złożone procedury kontroli jakości sprawiają, że naczynia Ronic znacznie różnią się od produktów obecnie dostępnych na rynku.

Właściwości


  • Najwyższa odporność na zarysowania i otarcia spowodowane długotrwałym użytkowaniem (ceramika wolframowo-tytanowa) przy jednoczesnym zachowaniu własności zapobiegających przywieraniu (antyadhezyjnych)
  • Wygodne gotowanie – żadnych resztek przypalonego jedzenia na powierzchni (warstwy antyadhezyjne)
  • Smażenie całkowicie bez tłuszczu – zdrowe przyrządzanie żywności i doskonały smak (warstwy antyadhezyjne)
  • Bardzo łatwe utrzymanie w czystości zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych powierzchni naczyń (warstwy antyadhezyjne)
  • Możliwość długotrwałego przechowywania potraw dzięki bakteriostatycznym właściwościom nanocząstek srebra
  • Trwałość kształtu i absolutna płaskość dna (solidna konstrukcja, grube ścianki i dno)
  • Żadnych zniekształceń spowodowanych wysoką temperaturą, bądź nagłym schłodzeniem; pozwala to na zmywanie z wykorzystaniem szoku termicznego (mocna konstrukcja, grube ścianki oraz szczególnie grube dno)
  • Wyjątkowo szybkie i równomierne rozchodzenie się ciepła w obrębie całego naczynia aż po same brzegi i zdolność do akumulacji ciepła przez długi czas przy minimalnym dostarczaniu go z zewnątrz (unikalna konstrukcja, grube ścianki oraz szczególnie grube dno) – silumin przewodzi ciepło 7 razy szybciej niż żeliwo bądź stal nierdzewna
  • Oszczędność energii i czasu przy gotowaniu i zmywaniu (unikalna konstrukcja, zastosowanie najwyższej klasy materiałów i technologii)
  • Możliwość zastosowania do różnych źródeł ciepła jak np. kuchenki gazowe, węglowe bądź elektryczne, piece kuchenne, płyty ceramiczne oraz płyty indukcyjne (dla specjalnej odmiany naczyń indukcyjnych)
  • Możliwość użytkowania w piekarnikach (uchwyty wytrzymujące temperaturę 260°C)
  • Zawsze chłodne uchwyty (unikalny sposób mocowania uchwytów, kanaliki cieplne ze stali nierdzewnej)
  • Możliwość przyrządzania zdrowej żywności zachowującej wszystkie witaminy, mikroelementy i substancje odżywcze dzięki stworzeniu warunków do optymalnej cyrkulacji pary wodnej (wysklepiona powierzchnia pokrywy idealnie dopasowanej do budowy naczynia)
  • Możliwość ciągłej kontroli procesu gotowania (przejrzyste pokrywy ze szkła boro-krzemowego)