Patelnia Fissler Protect Alux Eco 26cm - 573[zasłonięte]6100
Patelnie Fissler Protect Alux Eco odznaczają się tym, że zostały wykonane w ekologicznej technologii. Fissler Protect Alux Eco to patelnie przeznaczone do łagodnego smażenia, z niewielką ilością tłuszczu lub bez niego, wszystkiego co łatwo przywiera, jak np. potrawy mączne, panierowane, z jajek lub ryb.
Cechy Protect Alux Eco :
- Uchwyt bezpieczeństwa z ochroną przed gorącem.
Optymalnie leży w dłoni efektywnie chroniąc przed gorącem, ponieważ zapobiega obsunięciu się palców. Zakończony wysokiej jakości stalowym oczkiem do wieszania.
- Powłoka antyadhezyjna Secural
Zaawansowana powłoka nieprzywierająca o mikrostrukturze ,,plastra miodu".Odporna na zarysowania i łatwa w czyszczeniu. Najlepsza powłoka w tym segmencie cenowym patelni dostępnych na rynku. Dzięki powłoce Secural patelnie Fisslera świetnie nadają się do delikatnego smażenia produktów łatwo przywierających, jak np. potrawy mączne, panierowane, z jajek lub ryb.
Zaokrąglone przejście między dnem a ściankami patelni pozwala na wygodne mieszanie i czyszczenie, eliminuje gromadzenie się osadów w kątach naczynia.
- CookStar - dno do wszystkich kuchenek
Przystosowane do wszystkich rodzajów kuchenek, włącznie z indukcyjnymi. Dzięki ułożonym w kształt gwiaździsty szczelinom dylatacyjnym patelnia stoi zawsze absolutnie płasko na płycie grzewczej. Gwarantuje najlepsze przewodnictwo cieplne, oszczędza energię.
Patelnia przystosowana do mycia w zmywarkach.
Dla każdej potrawy odpowiednia patelnia.
-
Patelnie z powłoką antyprzyczepnąnależy używać do smażenia potraw łatwo przywierających jak ryby, produkty mączne, panierowane, ziemniaki dania z jajek.
- Przed pierwszym użyciem należy patelnię dobrze umyć, następnie przegotować w niej wodę i wysuszyć. Równomiernie natrzeć tłuszczem i na niskiej temperaturze (2 min) nagrzewać patelnię.
- Przy używaniu patelni dobrze jest natrzeć ją małą ilością tłuszczu (3-4 krople oliwy) ręcznikiem papierowym. Następnie nagrzać patelnię na średnim stopniu, umieścić danie i smażyć ze wszystkich stron. Patelnie Fissler nadają się doskonale do smażenia z niewielką ilością tłuszczu lub bez niego.
-
Stalowe patelniebez powłoki antyprzyczepnej używa się do smażenia na "ostro" i chrupiąco. Szczególnie nadają się do niepanierowanych mięs (steki, piersi kurczaka, szaszłyki, kotlety naturalne). Polecane do kuchni dietetycznej.
- Przed pierwszym użyciem należy patelnię dobrze umyć i wysuszyć.
- Przed smażeniem nagrzewamy suchą patelnię na średnim stopniu grzania. Po chwili (max. 1 min.) sprawdzamy poprawność nagrzania przez wpuszczenie paru kropli wody na jej powierzchnię. Jeżeli krople "tańczą" osiągnięta została optymalna temperatura do smażenia z lub bez tłuszczu. Odczekać aż krople wyparują, dopiero teraz dodać tłuszcz lub położyć produkt do smażenia. Dobrze docisnąć łopatką produkt do dna. Po paru minutach łatwo da się przewrócić na drugą stronę. Teraz można zmniejszyć energię do minimum i smażyć do żądanego rezultatu :)
Fissler. Ciesz się z gotowania.
Marka Fissler jest na całym świecie synonimem przyjemności w gotowaniu i większej radości w kuchni.
Podstawą są wspaniałe produkty. Są one źródłem zachwytu wymagających klientów oraz codziennego przekonania partnerów Fissler do nowości: bo jakość po prostu się opłaca.
A korzystać z niej można tak łatwo.
Fissler jest synonimem jakości i innowacji. Pracownicy Fissler od przeszło 160 lat swoją ponadprzeciętną motywacją zapewniają wzrost w skali światowej stawiając kamienie milowe w rozwoju technologicznym:
1892: Fissler wykonuje pierwszą kuchnię polową na kołach
1928: Fissler wykonuje pierwsze niemieckie naczynia przeznaczone specjalnie do urządzeń elektrycznych
1951: Fissler wprowadza dno Novogrill do patelni
1953: Fissler opracowuje pierwszy szybkowar z wielostopniowym zaworem ciśnieniowym
1969: Fissler wprowadza na rynek pierwszą brytfannę szybkowarową
1995: Fissler wprowadza stanowiące nowy wzorzec dno CookStar przystosowane do wszystkich kuchenek
2005: Fissler prezentuje światową nowość Intensa
2008: Fissler opracowuje premium Solea
Zarówno wczoraj jak i obecnie obowiązuje zasada: W centrum uwagi firmy Fissler stoi klient. Oraz rozwój idei zapewniających wzrost przyjemności przy gotowaniu. Awansowało to firmę Fissler na pierwsze miejsce na niemieckim rynku naczyń kuchennych.
Fissler. Ciesz się z gotowania.