Delikatny, kremowy pasztet z cieciorki z kawałkami zielonych oliwek o wyraźnym smaku oliwkowym. Zawiera sporo białka, błonnika i najzdrowszych tłuszczów jednonienasyconych pochodzących z oliwek.
Polecany zwłaszcza dla amatorów, jednej z najzdrowszych diet, diety śródziemnomorskiej. Wyśmienicie smakuje z dodatkiem plasterka pomidora oraz innych warzyw.
Masa netto: 160 g
Składniki: woda, cieciorka 37%, oliwki 22%, cebula, skrobia kukurydziana, olej roślinny rzepakowy, błonnik pszenny bezglutenowy, przyprawy (zawierają: gorczycę i seler), naturalne aromaty roślinne i drożdżowe, substancja zagęszczająca:guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.
Informacja dla alergików:
zawiera: śladowe ilości selera i gorczycy.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Nie dodano cukrów i innych substancji słodzących.
Zawiera tylko cukry występujące w składnikach.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Tabela wartości odżywczych w produkcie.
1 |
Wartość energetyczna |
563 kJ / 134 kcal |
146 kJ / 35 kcal |
2 % |
2 |
Tłuszcz |
4,5 g |
1,2 g |
2 % |
3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,1 g |
1 % |
4 |
Węglowodany |
19 g |
4,9 g |
2 % |
5 |
w tym cukry |
2,7 g |
0,7 g |
1 % |
6 |
Białko |
4,3 g |
1,1 g |
2 % |
7 |
Sól |
1,7 g |
0,44 g |
7 % |
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Liczba porcji zawartych w opakowaniu wynosi 5.
W zakładzie używany jest w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.