Łagodny w smaku pasztet na bazie soi, soczewicy i bukietu odżywczych warzyw. Soczewica, podobnie jak soja zawiera dużo potasu, wapnia i magnezu oraz wit. z gr. B, a dodatek warzyw jeszcze tę ilość wartości odżywczych uzupełnia.
Wyjątkowo pożywny pasztet podany na kromce pełnoziarnistego pieczywa z dodatkiem świeżych warzyw, smakuje wybornie oraz dostarcza pełnowartościowego białka.
Składniki:
woda, soczewica zielona 11%, soja, marchew 4,5%, seler 4,5%, pietruszka 3,5%, cebula 2,5%, olej rzepakowy, przyprawy (zawierają: seler i gorczycę), błonnik pszenny bezglutenowy, skrobia kukurydziana, sól, por 0,5%, hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat.
Produkt może zawierać sezam.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Tabela wartości odżywczych w produkcie.
1 |
Wartość energetyczna |
568 kJ / 135 kcal |
148 kJ / 35 kcal |
2 % |
2 |
Tłuszcz |
4,7 g |
1,2 g |
2 % |
3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5 g |
0,1 g |
1 % |
4 |
Węglowodany |
16 g |
4,2 g |
2 % |
5 |
w tym cukry |
1,7 g |
0,4 g |
1 % |
6 |
Białko |
7,2 g |
1,9 g |
4 % |
7 |
Sól |
2,3 g |
0,6 g |
10 % |
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.
W zakładzie używany jest w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.