Oryginalny, ciekawy w smaku pasztet szczególnie polecany miłośnikom bazylii. Głównym jego składnikiem jest soja, bogata w pełnowartościowe białko, wielonienasycone tłuszcze. Olejki eteryczne zawarte w bazylii nadają mu nie tylko oryginalny, interesujący smak, ale także pobudzają i wzmacniają czynność żołądka, likwidują nadmierną fermentację i wzdęcia.
Wyśmienicie smakuje podany z plasterkiem pomidora i listkiem świeżej bazylii.
Masa netto: 160 g
Składniki: woda, soja 45%, pieczarki 22 %, cebula, skrobia kukurydziana, olej roślinny rzepakowy, błonnik pszenny bezglutenowy, przyprawy (zawierają seler); naturalne aromaty roślinne i drożdżowe (zawierają soję i gluten), suszona bazylia 0,9%, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy= witamina C.
Informacja dla alergików:
Zawiera: soję, śladowe ilości glutenu i selera.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Nie dodano cukrów i innych substancji słodzących.
Zawiera tylko cukry występujące w składnikach.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Wyprodukowano w Polsce.
Tabela wartości odżywczych w produkcie.
1 |
Wartość energetyczna |
548 kJ / 131 kcal |
143 kJ / 34 kcal |
2 % |
2 |
Tłuszcz |
5,9 g |
1,5 g |
2 % |
3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
0,2 g |
1 % |
4 |
Węglowodany |
12 g |
3,1 g |
1 % |
5 |
w tym cukry |
1,2 g |
0,3 g |
0 % |
6 |
Białko |
7,4 g |
1,9 g |
4 % |
7 |
Sól |
1,5 g |
0,4 g |
7 % |
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Liczba porcji zawartych w opakowaniu wynosi 5.
W zakładzie używany jest w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.