Jest to pasztet o bardzo łagodnym, koperkowym smaku i delikatnej, kremowej konsystencji. Wyprodukowany z cieciorki i warzyw, jest bogaty w bardzo dobre źródło białka.
Podany na kromce razowego chleba z dodatkiem świeżego koperku i plasterkiem pomidora, nada kanapce wyraźny, aromatyczny charakter.
Masa netto: 160 g
Składniki: woda, cieciorka 35%, marchew, seler, cebula, pietruszka, olej roślinny rzepakowy, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają: seler), błonnik pszenny bezglutenowy, sól, por, naturalne aromaty roślinne i drożdżowe (zawierają: soję i gluten), koperek suszony 0,5%, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy= witamina C.
Informacja dla alergików:
Zawiera: seler, soję, śladowe ilości glutenu.
Ciemnienie wierzchniej warstwy produktu jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość.
Nie dodano cukrów i innych substancji słodzących. Zawiera tylko cukry występujące w składnikach.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Tabela wartości odżywczych w produkcie.
1 |
Wartość energetyczna |
611 kJ / 145 kcal |
159 kJ / 39 kcal |
2 % |
2 |
Tłuszcz |
5,3 g |
1,4 g |
2 % |
3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,1 g |
1 % |
4 |
Węglowodany |
20 g |
5,2 g |
2 % |
5 |
w tym cukry |
3,2 g |
0,8 g |
1 % |
6 |
Białko |
4,4 g |
1,1 g |
2 % |
7 |
Sól |
1,5 g |
0,4 g |
7 % |
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Liczba porcji zawartych w opakowaniu wynosi 5.
W zakładzie używany jest w niewielkich ilościach gluten pszenny. Istnieje możliwość jego obecności w produktach nie zawierających go w swym składzie.