Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pasza dla kurcząt karma KURCZAK 2 (25KG KRUSZONKA)

19-08-2014, 22:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39 zł     
Użytkownik DROZD-PASZ
numer aukcji: 4489090190
Miejscowość Niemce
Wyświetleń: 9   
Koniec: 19-08-2014 21:56:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 26.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KURCZAK 2 25kg kruszonka powyżej 8tyg życia

 

 Pasza dla kurcząt(nioski) od 8 tygodnia życia. Posiada ona wysoki    poziom białka ogólnego 14,5%, co pozwala na intensywny i zdrowy  rozwój kurcząt.  

 

Jeżeli jesteś zainteresowany innymi paszami to zadzwoń do nas, posiadamy bogatą gamę produktów dla trzody, drobiu(kaczki, gęsi, brojlery) i innych zwierząt gospodarskich.

 

Mieszanki paszowe pełnoporcjowe produkowane przez Wytwórnię Pasz PIAST opracowano na podstawie wymagań pokarmowych nowoczesnych mieszańców kur niosek konsumpcyjnych i ras mięsnych oraz wieloletnich obserwacji i doświadczeń prowadzonych na fermach wewnętrznych. W celu pełnego wykorzystania potencjału genetycznego ptaków oraz uzyskania wysokiej nieśności polecamy sprawdzone programy żywieniowe zapewniające optymalne poziomy składników pokarmowych w każdej fazie produkcji. Większość wytwórców pasz kieruje się podobnymi założeniami zarówno w procesie bilansowania jak i przygotowania mieszanek, opierając się na zaleceniach wypracowanych przez producentów materiału genetycznego. Jednak regulacje Unii Europejskiej wymuszają nowe spojrzenie na diety niosek. Nieśność, masa jaj czy jakość skorupy to oczywiste parametry lecz kontrola czystości mikrobiologicznej to dla wielu novum. 

Program żywienia niosek ANTY SALMONELLA

  • wysokiej jakości komponenty - stały monitoring mikrobiologiczny,
  • specjalistyczne dodatki paszowe, o działaniu bakteriostatycznym i bakteriobójczym - higienizacja mieszanek,
  • diety bilansowane w oparciu o składniki strawne i dostępne - mniej substratów dla bakterii jelitowych,
  • optymalna zawartość włókna pokarmowego - prawidłowa perystaltyka przewodu pokarmowego,
  • optymalna ilość kwasu linolowego - wyrównana nieśność i masa jaj,
  • komplet egzogennych enzymów - lepsze wykorzystanie paszy i czyste skorupy jaj.