Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie. Cenione za swą unikalność, zarówno przez wielbicieli kuchni orientalnej, jak i przez smakoszy kuchni tradycyjnej. Możliwości zastosowania past curry są nieograniczone. Pasta curry to utarte i wymieszane składniki, aromatyczne i wyraziste.
Na tej aukcji proponujemy jedną z czterech do wyboru.
Green Curry - Zielona Pasta Curry - ostra 33% chilli
Zielona pasta curry to jedna z najlepszych past używanych w kuchni orientalnej do przygotowania dań typu curry. Jest ostrzejsza od curry czerwonego czy mastaman. Dla złagodzenia ostrości można dodać mleka kokosowego, dzięki czemu uzyskamy gęsty i aromatyczny sos. Jest wspaniałym dodatkiem do wielu orientalnych potraw z mięsem, jak również niezbędnym składnikiem wegetariańskich przysmaków.
Red Curry - Czerwona Pasta Curry - średnio ostra 28% chilli
Czerwona pasta curry to jedna z najpopularniejszych past używanych w kuchni orientalnej do przygotowania dań typu curry. Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, bardzo aromatyczny sos. Jest wspaniałym dodatkiem do wielu orientalnych potraw z mięsem, jak również zup i makaronów.
Matsaman Curry - Pasta Matsaman - prawie łagodna 20% chilli :)
Pasta Curry Matsaman to popularna pasta używana w kuchni orientalnej do przygotowania dań typu curry. Pomimo iż jest bardzo ostra, należy do delikatniejszych past w porównaniu do curry czerwonego czy zielonego.
Yellow Curry - Żółta Pasta Curry - najłagodniesza
Lekko ostra pasta curry pozwala w łagodny sposób poznać smaki tajskiej kuchni. Stosowana najczęściej jako zamiennik ostrzejszych past zielonej i czerwonej. Dodawana zwykle do dań curry w połączeniu z mlekiem kokosowym, sosem rybnym oraz brązowym cukrem.
Oryginalna wyprodukowana w Tajlandii.
Po wylicytowaniu prosimy w komentarzy poinformować nas jaką pastę Państwo wybierają. W przypadku braku wytycznych przesyłamy wybraną losowo. Najprawdopodobniej najostrzejszą :)