Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PASTA SEZAMOWA 800g TAHINI @@ PROMOCJA @@

07-10-2014, 23:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 23.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 23.99 zł     
Użytkownik __gordon__
numer aukcji: 4553151281
Miejscowość Morąg
Kupiono sztuk: 27    Licytowało: 15    Wyświetleń: 199   
Koniec: 07-10-2014 23:55:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

__gordon__






e-mail: [zasłonięte]@sklep-vitality.pl

tel. 607 [zasłonięte] 145


Przesyłki wysyłane są w ciągu 24 godzin od zaksięgowania wpłaty na koncie!


NAJNIŻSZA CENA NA ALLEGRO!! NAJSZYBSZA REALIZACJA!! WYSYŁKA W CIĄGU 24H OD WPŁATY!


Pasta sezamowa Tahini 800g (z łuskanych ziaren sezamu, bez dodatków)

Co to jest pasta Tahini?
Tahini to podstawowy składnik wielu dań tradycyjnej kuchni blisko i dalekowschodniej oraz śródziemnomorskiej, a dokładnie greckiej. Jego historia sięga przeszło
4000 lat i niezwykle trudno jest jednoznacznie ustalić skąd dokładnie się wywodzi.

Tahini, to pasta przygotowana na bazie nasion sezamu, uzyskiwana przez rozdrobnienie uprażonych, łuskanych nasion. Dzięki temu, że są one wcześniej prażone, tahini charakteryzuje się intensywnym aromatem oraz bogatym orzechowym smakiem, który zbliżony jest do masła orzechowego.

Do produkcji tahini nie używa się żadnych składników chemicznych, ani konserwantów.

Dlaczego warto stosować pastę tahini w naszej domowej kuchni?
Tahini zaliczane jest do produktów superfood. Jest jednym z najbogatszych źródeł magnezu i wapnia. Zawiera również beta – karoten, witaminę B1 (tiamina), B2
(ryboflawina), B5 (kwas pantotenowy), B6 oraz E (alfa – tokoferol). Oprócz tego tahini to niepowtarzalna kombinacja takich składników odżywczych jak białko i aminokwasy. To także bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Regularne spożywanie tahini zapobiega odkładaniu się cholesterolu we krwi, wspomaga spalanie tłuszczy oraz wspiera pracę wątroby, układu pokarmowego, a także systemu nerwowego.

Do jakich dań mogę używać pasty Tahini?
Tahini to przede wszystkim niezastąpiony składnik potraw bliskowschodnich, w tym hummusu i baba ghanoush czy pasty z ciecierzycy. W kuchni arabskiej i greckiej wykorzystywany też jako składnik dipów, sosów, a nawet słodkich ciast. Pastę tahini możemy również wykorzystać do przyprawiania mięs, ryb, warzyw, a także ciast i zup. Może być także wykorzystywana do domowej chałwy, sosu sezamowego czy sosu tahini. Po wymieszaniu z syropem z agawy lub z syropem kukurydzianym, idealnie nadaje się do deserów lub bezpośrednio na pieczywo.

Po otwarciu tahini powinno się przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w lodówce.


Kupuj u sprawdzonego sprzedawcy! Jakość potwierdza "standard allegro" oraz pozytywne komentarze naszych zadowolonych klientów!
morele suszone



Zobacz nasze inne aukcje