Pasta Miso jasna 1000 g.
Delikatna o zrównoważonym smaku.
Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie, (GMO – free).
Miso, tradycyjna gęsta pasta, produkowana ze sfermentowanego ryżu i soi z solą. Gęsta pasta używana do przygotowania najpopularniejszej japońskiej zupy miso oraz sosów, marynowania warzyw lub mięs. Zawiera żywe, wspomagające trawienie enzymy, działa bardzo pozytywnie na równowagę między złożonymi węglowodanami, niezbędnymi kwasami tłuszczowymi, białkiem, witaminami i substancjami mineralnymi. Pasta Miso jest bardzo zdrowa, poprawia jakość krwi i limfy oraz odtruwa organizm.
Dzięki wysokiej zawartości białka oraz bogactwu witamin i substancji mineralnych, miso odgrywała najważniejszą rolę żywieniową w dawnej Japonii. Pasta miso i dziś jest bardzo rozpowszechniona w kuchni japońskiej, przygotowujemy z niej tradycyjną zupę o nazwie pasty, używamy do sosów, warzyw i mięs. Ta jest tak smaczna, że świetnie smakuje na kanapce.
Smak i aromat zależą od wielu czynników, głównie od użytych składników i procesu fermentacji. Potraw z dodatkiem miso niewolno zagotować, ponieważ proces ten niszczy jej właściwości zdrowotne. Do potraw dodajemy ją na samym końcu przyrządzania. NIEWOLNO GOTOWAĆ!
Skład: soja 23,8%, ryż 16,2%, woda 46%, sól 12%,
alkohol 2%, drożdże ryżowe 0,03%.
Kraj pochodzenia: Chiny
Najlepiej spożyć przed: 01.11.2013
Waga netto: 1000 g
Waga do wysyłki: 1200 g
Pozdrawiamy
SushiSam