Oryginalna, tradycyjna pasta Miso jasna - Shiro Shinhuichi Miyasaka 1000 g. Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie, (GMO – free). - SushiSam
Miso tradycyjna gęsta pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu i soi z solą. Gęsta pasta używana do przygotowania najpopularniejszej japońskiej zupy miso oraz sosów, marynowania warzyw lub mięs. Zawiera żywe, wspomagające trawienie enzymy, działa bardzo pozytywnie na równowagę między złożonymi węglowodanami, niezbędnymi kwasami tłuszczowymi, białkiem, witaminami i substancjami mineralnymi.
Pasta Miso jest bardzo zdrowa, poprawia jakość krwi i limfy oraz odtruwa organizm.
Dzięki wysokiej zawartości białka oraz bogactwu witamin i substancji mineralnych, miso odgrywała najważniejszą rolę żywieniową w dawnej Japonii. Pasta miso i dziś jest bardzo rozpowszechniona w kuchni japońskiej, przygotowujemy z niej tradycyjną zupę o nazwie pasty, używamy do sosów, warzyw i mięs.
Smak i aromat zależą od wielu czynników, głównie od użytych składników i procesu fermentacji. Potraw z dodatkiem miso niewolno zagotować, ponieważ proces ten niszczy jej właściwości zdrowotne. Do potraw dodajemy ją na samym końcu przyrządzania. NIEWOLNO GOTOWAĆ!
Produkcja: Japonia Shinhuichi Miyasaka
Skład: soja 65%, ryż, woda, sól, alkohol, barwnik, ryboflawina.
Termin przydatności: 27.07.2012
Waga: 1000 g.
Waga do przesyłki 1200 g.
Pozdrawiamy
SushiSam