Czerwona ostra pasta curry, nie zawiera sztucznych barwników i środków konserwujących – SushiSam
Wspaniały aromat i oryginalny, pikantny smak. Pasta daje nam niezliczoną ilość zastosowań, a znajdujący się w składzie galangal, nadaje potrawie wspaniały smak. Galangal wyglądem przypomina imbir i jest z nim spokrewniony, ale w smaku go nie przypomina. Cytrusowo żywiczny smak, bez rozgrzewających właściwości typowych dla imbiru.
Pasta curry to utarte aromatyczne składniki z papryką nadającą jej pikantnego smaku, który łagodzi się mleczkiem kokosowym. Czerwona pasta curry używana w kuchni orientalnej, dziś z powodzeniem stosowana w kuchni tradycyjnej. Może być wykorzystana dowolne, szczególnie polecana do mięsa, wspaniale podkreśla jego smak. Nadaje potrawom pikantności i wyrafinowanego aromatu. Dla złagodzenia ostrego charakteru pasty curry, dodaje się do niej mleka kokosowego. Warto spróbować!
Produkcja: Tajlandia
Skład: czerwona papryka chilli 21%, szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, limonka, kmin, kolendra, kurkuma
Termin przydatności: 13.08.2013
Zawartość netto: 227 g.
Waga do wysyłki 600 g.
Pozdrawiamy
SushiSam