PARTY-PRZEPISY
Y
Oprawa: Twarda
Format: 17.5x22.5cm
Liczba stron: 264
Rok wydania: 2011
ISBN:978-83-[zasłonięte]-4796-7
Jak zaplanować udane przyjęcie - ponad 120 przepisów na specjalne okazje!
Znajdziesz tu:
- rady, jak zaplanować udane przyjęcie
- użyteczne informacje na temat planowania menu, wyposażenia, przygotowania potraw, wcześniejszego gotowania oraz najpotrzebniejsze wiadomości o potrawach, winach i drinkach
- informacje o najlepszych potrawach na przyjęcia, w tym przepisy na proste przekąski
- opisy zachwycających głównych dań bufetowych i przepisy na potrawy podawane podczas oficjalnych przyjęć
W sumie ponad 120 przepisów ukazujących, krok po kroku, przygotowanie potraw oraz wskazówki pomagające zestawić najdoskonalsze menu przyjęcia.
PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ!!
ŁATWIEJSZE NIŻ MYŚLISZ !
ISBN:
[zasłonięte]978-83343-30-0
Oprawa: Miękka
Format: 21.0x21.0cm
Liczba stron: 288
Rok wydania: 2011
DOSKONAŁA KSIĄŻKA KUCHARSKA ZARÓWNO DLA AMATORÓW, JAK I BARDZIEJ DOŚWIADCZONYCH SZEFÓW KUCHNI POSZUKUJĄCYCH NOWYCH I ORYGINALNYCH POMYSŁÓW NA POTRAWY PODAWANE PODCZAS PRZYJĘĆ, IMPREZ I SPOTKAŃ TOWARZYSKICH
ZAWIERA PONAD 150 INSPIRUJĄCYCH PRZEPISÓW, POCZĄWSZY OD KREWETEK W TEMPURZE I OSTRYCH ALBONDICAS (PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM), NA KALIFORNIJSKICH HAND ROLLS I KLASYCZNYM SEROWYM FONDUE KOŃCZĄC.
DZIĘKI PROSTYM, DOKŁADNYM PRZEPISOM, SAMODZIELNE WYKONANIE POTRAW JEST ŁATWIEJSZE, NIŻ MYŚLISZ.
PRZYDATNE INFORMACJE O NAJWAŻNIEJSZYCH SKŁADNIKACH I NIEZBĘDNYM SPRZĘCIE KUCHENNYM SPRAWIĄ, ŻE NIE BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ ŻADNEJ INNEJ KSIĄŻKI, ABY URZĄDZIĆ NIEZAPOMNIANE PRZYJĘCIE.
O autorach
ABIGAIL BROWN i MELISSA WEBB rozpoczynały swą karierę od pracy w firmie cateringowej i pracowały wspólnie przez dziesięć lat. Obecnie Melissa jest właścicielką własnej firmy cateringowej, a Abigail pracuje jako konsultant ds. żywieniowych.
TOMÁS GARCÍA jest pisarzem i nauczycielem. Jest częstym gościem kraju Basków w Hiszpanii, skąd pochodzi rodzina jego żony.
Po zakończeniu pracy na stanowisku dyrektora ds. artystycznych magazynu „Cosmopolitan”, MICHELE GOMES prowadzi własne studio projektowe Ching-Chong-Cha, w Afryce Południowej
Party Przepisy i koktajle
ISBN:978-83-[zasłonięte]-4734-9
Oprawa: Twarda
Format: 17.5x22.5cm
Liczba stron: 520
Rok wydania: 2011
Dzięki tym dwóm znakomitym poradnikom każde przyjęcie okaże się prawdziwym sukcesem. Pierwszy krok po kroku pokazuje, jak przygotować listę gości i ich odpowiednio rozsadzić, jak nakryć i udekorować stół, jak dobrać potrawy, wina i drinki. Znajdziemy tu rady na temat przystawek, szwedzkiego stołu, menu na nieformalny lunch albo na oficjalny obiad lub świąteczny posiłek. Uzupełnieniem jest pożyteczny przewodnik po świecie koktajli – od klasycznych receptur po najnowsze, modne przepisy autorstwa znanych barmanów. Są tu też informacje o niezbędnym wyposażeniu baru, o mieszaniu drinków i o napojach bezalkoholowych.