Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PAROWAR ZELMER 37Z011 ZDROWA ŻYWNOŚĆ BEZTŁUSZCZOWO

31-01-2012, 0:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 182 zł      Aktualna cena: 182 zł     
Użytkownik monaku23
numer aukcji: 2062271327
Miejscowość Biała Podlaska
Licytowało: 10    Wyświetleń: 306   
Koniec: 28-01-2012 14:42:08

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Liczba pojemników: 3
Marka: Zelmer
Moc (W): 900
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Parowar Zelmer 37Z011

Produkt, który zachwyci zarówno amatorów zdrowego odżywiania jak i wszystkich, którzy pragną osiągnąć i zachować piękną, smukłą sylwetkę. Korzyści z gotowania na parze nie trzeba nikomu przypominać. Pełnia witamin i wartości odżywczych, niskokaloryczne posiłki, wyśmienity smak i aromat przygotowywanych posiłków. Po obiedzie nie zawracaj sobie głowy zmywaniem. Najważniejsze elementy parowaru przystosowane są do mycia w zmywarce !

Co to za urządzenie

Najpierw kilka słów o parowarze. To urządzenie elektryczne do gotowania na parze. Składa się ze zbiornika na wodę i pojemników na potrawy oraz pokrywy. Do podstawy wlewa się wodę i układa kolejno pojemniki z potrawami. Każdy z pojemników przykrywa się specjalną pokrywą. Gotowanie na parze jest zdrowsze od tradycyjnego gotowania w wodzie. Pozwala, bowiem zachować więcej składników odżywczych - witaminy C i z grupy B oraz soli mineralnych (magnezu, potasu, żelaza). Potrawy przyrządzane na parze są dobrą propozycją zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych, którzy chcą odżywiać się zdrowo i preferują dietę lekkostrawną. Do potraw gotowanych na parze nie trzeba dodawać tłuszczu ani soli.


Co możesz ugotować

Potrawy przyrządzane w ten sposób zachowują naturalny smak, aromat oraz kolor.
Na parze można również odgrzać potrawy, które wcześniej były gotowane w wodzie np. pierogi. W parowarze można gotować prawie wszystkie warzywa, mięso, ryby, owoce morza, ryż i kasze. Korzystając z parowara oszczędzamy czas, ponieważ można w nim równocześnie przygotować całe danie (w 30-35 min.) a potrawy nie wymagają pilnowania - nie przypalą się i nie wykipią. Niestety w tym urządzaniu nie można przyrządzać dań panierowanych.


Wyposażenie

ilość pojemników 3
miska na ryż/zupę +

Dane techniczne

moc [W] 900
wskaźnik poziomu wody +
ilość automatycznych programów gotowania 9
korpus ze stali inox +
zabezpieczenie przed przegrzaniem +
zabezpieczenie przed włączeniem bez wody +
kolorystyka inox
waga [kg] 2,35

okres gwarancji [miesiące] 24




Filety z łososia

Składniki: 4 filety z łososia, 400 g świeżych kiełków soi, 2 łyżki nasion sezamu, sok z 1 limonki, 1 łyżka sosu sojowego, sól i pieprz.

Przygotowanie: kiełki soi przebrać. Umyć ostrożnie, tak aby nie wypadły nasiona.
Dodać łososia, sok z limonki, olej i sos sojowy. Gotować przez 15 minut. Doprawić.
Ułożyć filety z łososia i kiełki soi na półmisku, posypać ziarnami sezamowymi i polać sosem.


Kurczak w sosie koperkowym

Składniki: 140 g piersi z kurczaka, 50 g kopru włoskiego, 50 g koziego sera, 100 g jogurtu
szczypior, ząbek czosnku, tymianek, sól.

Przygotowanie: mięso oczyścić, umyć i osączyć, delikatnie doprawić gałązkami tymianku i solą. Naciąć "kieszeń" na farsz. Bulwę kopru włoskiego pokroić w cienkie wiórki. Lekko posolić, dodać kilka gałązek tymianku i startego koziego sera, wszystko wymieszać. Farszem napełnić kieszeń, spiąć wykałaczką, gotować na parze około 20–25 minut. Z jogurtu czosnku i szczypioru przygotować sos. Po ugotowaniu z mięsa wyjąć wykałaczkę i pokroić pierś pod skosem, ułożyć na talerzu i polać sosem.


Kalafior ze szczypiorkiem

Składniki: 1 średni kalafior, 250 ml rzadkiej śmietany, 3 łyżki świeżego, posiekanego szczypiorku, sól i świeżo zmielony pieprz.

Przygotowanie: kalafior obrać i podzielić na różyczki jednakowej wielkości, a następnie umyć. Włożyć do dolnej i środkowej miski. Przykryć pokrywą i gotować przez 30 minut, aż lekko zmięknie. W rondlu powoli podgrzać śmietanę z solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Ułożyć kalafior na podgrzanym półmisku i polać sosem.


Sałatka warzywna

Składniki: 150 g marchewki, 100 g groszku cukrowego, 2 ziemniaki, 2 cukinie, 150 g kalafiora, 100 ml oliwy, sok z jednej cytryny, sól, posiekana zielenina.

Przygotowanie: obrać marchewki i ziemniaki. Z groszku usunąć włókna. Kalafior podzielić na różyczki. Marchewki, ziemniaki i cukinie pokroić w kostkę. Groszek pokroić w paski. Wszystkie warzywa włożyć do miski parowej i gotować przez 20 minut. Wyłożyć warzywa do salaterki i posypać posiekaną zieleniną. Podawać ciepłe z winegretem przyrządzonym z oliwy i soku z cytryny.

SMACZNEGO!!!

Do każdego produktu dołączamy paragon lub na życzenie wystawiamy fakturę VAT




WAŻNE

Każda przesyłka kurierska jest ubezpieczona
PAMIĘTAJ O SPRAWDZENIU PRZESYŁKI W OBECNOŚCI KURIERA
W przypadku uszkodzenia paczki spisz protokół szkody i skontaktuj się z nadawcą