Dane techniczne
moc [W] 900
wskaźnik poziomu wody +
ilość automatycznych programów gotowania 9
korpus ze stali inox +
zabezpieczenie przed przegrzaniem +
zabezpieczenie przed włączeniem bez wody +
kolorystyka inox
waga [kg] 2,35
okres gwarancji [miesiące] 24
Filety z łososia
Składniki: 4 filety z łososia, 400 g świeżych kiełków soi, 2 łyżki nasion sezamu, sok z 1 limonki, 1 łyżka sosu sojowego, sól i pieprz.
Przygotowanie: kiełki soi przebrać. Umyć ostrożnie, tak aby nie wypadły nasiona.
Dodać łososia, sok z limonki, olej i sos sojowy. Gotować przez 15 minut. Doprawić.
Ułożyć filety z łososia i kiełki soi na półmisku, posypać ziarnami sezamowymi i polać sosem.
Kurczak w sosie koperkowym
Składniki: 140 g piersi z kurczaka, 50 g kopru włoskiego, 50 g koziego sera, 100 g jogurtu
szczypior, ząbek czosnku, tymianek, sól.
Przygotowanie: mięso oczyścić, umyć i osączyć, delikatnie doprawić gałązkami tymianku i solą. Naciąć "kieszeń" na farsz. Bulwę kopru włoskiego pokroić w cienkie wiórki. Lekko posolić, dodać kilka gałązek tymianku i startego koziego sera, wszystko wymieszać. Farszem napełnić kieszeń, spiąć wykałaczką, gotować na parze około 20–25 minut. Z jogurtu czosnku i szczypioru przygotować sos. Po ugotowaniu z mięsa wyjąć wykałaczkę i pokroić pierś pod skosem, ułożyć na talerzu i polać sosem.
Kalafior ze szczypiorkiem
Składniki: 1 średni kalafior, 250 ml rzadkiej śmietany, 3 łyżki świeżego, posiekanego szczypiorku, sól i świeżo zmielony pieprz.
Przygotowanie: kalafior obrać i podzielić na różyczki jednakowej wielkości, a następnie umyć. Włożyć do dolnej i środkowej miski. Przykryć pokrywą i gotować przez 30 minut, aż lekko zmięknie. W rondlu powoli podgrzać śmietanę z solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Ułożyć kalafior na podgrzanym półmisku i polać sosem.
Sałatka warzywna
Składniki: 150 g marchewki, 100 g groszku cukrowego, 2 ziemniaki, 2 cukinie, 150 g kalafiora, 100 ml oliwy, sok z jednej cytryny, sól, posiekana zielenina.
Przygotowanie: obrać marchewki i ziemniaki. Z groszku usunąć włókna. Kalafior podzielić na różyczki. Marchewki, ziemniaki i cukinie pokroić w kostkę. Groszek pokroić w paski. Wszystkie warzywa włożyć do miski parowej i gotować przez 20 minut. Wyłożyć warzywa do salaterki i posypać posiekaną zieleniną. Podawać ciepłe z winegretem przyrządzonym z oliwy i soku z cytryny.
SMACZNEGO!!!
Do każdego produktu dołączamy paragon lub na życzenie wystawiamy fakturę VAT
WAŻNE
Każda przesyłka kurierska jest ubezpieczona
PAMIĘTAJ O SPRAWDZENIU PRZESYŁKI W OBECNOŚCI KURIERA
W przypadku uszkodzenia paczki spisz protokół szkody i skontaktuj się z nadawcą