| | | | | | | | | | | | | | Numer konta bankowego: 07 1540 [zasłonięte] 1[zasłonięte]1571580 [zasłonięte] 909201 | | | | Ikona teczki oznacza, że sprzedający jest użytkownikiem konta Firma, czyli zarejestrowanym przedsiębiorcą. | | | | Parowar Zelmer 37Z010 - 3 pojemniki + pojemnik na ryż / 900 W / zewnętrzne uzupełnianie wody. * * *
Produkt, który zachwyci zarówno amatorów zdrowego odżywiania jak i wszystkich, którzy pragną osiągnąć i zachować piękną, smukłą sylwetkę. Korzyści z gotowania na parze nie trzeba nikomu przypominać. Pełnia witamin i wartości odżywczych, niskokaloryczne posiłki, wyśmienity smak i aromat przygotowywanych posiłków. Po obiedzie nie zawracaj sobie głowy zmywaniem. Najważniejsze elementy parowaru przystosowane są do mycia w zmywarce !
Parowar Zelmer 37Z010 umożliwia gotowanie na parze z zachowaniem witamin i wartości odżywczych. Najważniejsze elementy parowaru przystosowane są do mycia w zmywarce.
Użytkownik ma do dyspozycji 5 automatycznych programów gotowania - po włożeniu przygotowywanych potraw wystarczy wybrać odpowiedni program na panelu sterowania. Funkcja pozwalająca na utrzymywanie stałej temperatury przyrządzanego posiłku, jak i timer z wyświetlaczem LCD wpływają na wygodę użytkowania.
Parowar wyposażony jest w aromatyzer na zioła - specjalne sito na dyszy wdmuchującej parę do wnętrza urządzenia. Para przechodząc przez zioła przesiąka ich aromatem, przekazując go gotowanym potrawom.
Urządzenie posiada trzy pojemniki, miskę na ryż czy zupę, a także zintegrowaną podstawkę na jajka. Po złożeniu zajmuje o ponad 30 procent mniej miejsca niż w trakcie pracy.
* * *
Moc: 750-900 W
Wskaźnik poziomu wody
Ilość automatycznych programów gotowania 5
Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Zabezpieczenie przed włączeniem bez wody
Waga: 2,8 kg
Wyposażenie:
Ilość pojemników 3
Miska na ryż/zupę
Zintegrowane podstawki na jajka
Gwarancja producenta na okres 24 miesięcy.
Budowa urządzenia:
1. Pokrywa z otworami na parę. 2. Miska na produkty np. ryż, zupa. 3. Górna miska parowa. 4. Środkowa miska parowa. 5. Dolna miska parowa. 6. Tacka ociekowa. 7. Miejsce na zioła i przyprawy. 8. Dyfuzor pary. 9. Zbiornik wody z zespołem grzejnym. 10. Przycisk włącz/wyłącz . 11. Przycisk wyboru trybu: utrzymywanie temperatury . 12. Przycisk wyboru trybu: jaja/mięso . 13. Przycisk wyboru trybu: ryby/warzywa . 14. Przycisk wyboru trybu: kurczak . 15. Przycisk wyboru trybu: ryż . 16. Przycisk wyboru trybu: zupa . 17. Regulator czasu gotowania z wyświetlaczem.
Przygotowanie parowaru do pracy.
Wyjmij urządzenie i wszystkie akcesoria z opakowania. Usuń wszystkie samoprzylepne etykiety. Umyj pokrywę (1), miski parowe (3), (4), (5), tackę ociekową (6), dyfuzor pary (8) ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Dokładnie opłucz w/w części parowaru i osusz je. Wnętrze zbiornika na wodę (9) przetrzyj wilgotną szmatką.
Działanie i obsługa parowaru.
1. Ustaw urządzenie na stabilnej, równej powierzchni z dala od przedmiotów, które gorąca para może uszkodzić, na przykład ścian i wiszących szafek. 2. Wlej wodę bezpośrednio do zbiornika wody (9), do poziomu pomiędzy oznaczeniem MIN – MAX (nie przekraczając poziomu maksymalnego 1,2 litra). Uzupełniaj wodę w czasie gotowania wlewając ją przez wlew wody. 3. Tackę ociekową (6) umieść na zbiorniku wody (9) i sprawdź, czy leży na niej płasko. Na tacce ociekowej (6) w miejscu na zioła i przyprawy (7) połóż świeże lub suszone przyprawy, aby dodać potrawom aromatu i zwiększyć ich zalety zdrowotne. Tymianek, kolendra, bazylia, koperek, curry i estragon, a także czosnek, kminek czy chrzan to tylko niektóre przyprawy wzmagające aromat potrawy tak bardzo, że sól nie jest już potrzebna. Tackę ociekową (6) można również używać bez umieszczania na niej przypraw. 4. Włóż produkty do misek. Zaleca się wkładanie największych porcji wymagających dłuższego gotowania do dolnej miski (5). UWAGA: Produkty przeznaczone do gotowania na parze oczyść i ułóż luźno w miskach parowych, tak aby nie odcinać całkowicie przepływu powietrza w sitach misek parowych. Do zbiornika wody nie dodawaj soli, pieprzu, przypraw, ziół, wina, rosołu ani żadnych płynów poza wodą z kranu. 5. Miskę/miski postaw na zbiorniku wody (9) i przykryj urządzenie pokrywą (1). Parowar może mieć założone 1, 2 lub 3 miski parowe zależnie od ilości produktów przeznaczonych do gotowania na parze. Miski parowe (3), (4), (5) można łączyć wg rysunku przedstawionego w rozdziale „Budowa urządzenia” (stosując dwie miski, ściągnij górną miskę parową (3); stosując jedną miskę,ściągnij górną miskę parową (3) i środkową miskę parową(4) z urządzenia). Urządzenie może być wykorzystane do gotowania ryżu. Włóż ryż oraz wlej wodę do miski na ryż zgodnie z proporcjami podanymi w TABELI CZASÓW GOTOWANIA a następnie włóż miskę na ryż do miski parowej. Urządzenie może być również wykorzystane do gotowania jajek. UWAGA: Podczas korzystania z urządzenia nie dotykaj obudowy zbiornika wody z zespołem grzejnym (9), misek parowych (3), (4), (5) ani pokrywy (1), ponieważ są one bardzo gorące. 6. Włóż wtyczkę przewodu zasilającego do gniazda sieci. Urządzenie przejdzie do trybu gotowości i wyda sygnał dźwiękowy. 7. Wybierz tryb gotowania odpowiednim przyciskiem. Urządzenie jest zaprogramowane do gotowania różnych produktów spożywczych.
Po wciśnięciu przycisku wyboru trybu rozlegnie się sygnał dźwiękowy, a przycisk wybranego trybu zacznie migać. Na wyświetlaczu regulatora czasu gotowania (17) pojawi się zaprogramowany czas, jaki pozostał do zakończenia gotowania. Wybrany tryb włączy się i urządzenie będzie funkcjonować przez ustawiony czas. 8. Aby zmienić tryb gotowania: - jednokrotnie wciśnij przycisk wybranego trybu; rozlegnie się wówczas sygnał dźwiękowy, a przycisk przestanie migać; - wybierz żądany tryb, wciskając jednokrotnie inny przycisk tak, aby rozległ się sygnał dźwiękowy; przycisk kolejnego, wybranego trybu zacznie wówczas migać i tryb włączy się, i będzie funkcjonował przez zadany czas. 9. W trakcie trwania danego trybu jest możliwość dowolnej regulacji, za pomocą regulatora czasu gotowania (17) czasu pracy urządzenia. Aby zmienić czas gotowania obróć pokrętło regulatora czasu gotowania w prawo (+) lub lewo (–). Każdy pojedynczy ruch pokrętłem regulatora czasu gotowania (17) w prawo lub lewo wydłuża lub skraca zaprogramowany czas gotowania dla określonego rodzaju pożywienia o jedną minutę. Maksymalny możliwy czas gotowania na parze ustawiany za pomocą regulatora czasu gotowania (17) wynosi 99 minut. Aby przerwać pracę urządzenia, wciśnij przycisk (10) lub ponownie wciśnij przycisk wybranego trybu. UWAGA: Nie wkładaj rąk do urządzenia podczas gotowania. Do sprawdzania postępów gotowania lub mieszania używaj narzędzia z długim uchwytem. 10. Po zakończeniu ustawionego czasu gotowania urządzenie wyda dwukrotny dźwięk i automatycznie przejdzie do trybu utrzymywania temperatury. Przycisk będzie migał. Po 20 minutach utrzymywania temperatury wydawany jest pięciokrotny sygnał dźwiękowy i urządzenie automatycznie wyłącza się. 11. Po zakończeniu gotowania na parze wyciągnij wtyczkę przewodu zasilającego z gniazda sieci. 12. Za pomocą rączki pokrywy zdejmij ją a następnie zdejmij wszystkie miski ze zbiornika na wodę.
Czyszczenie i konserwacja.
1. Przed rozpoczęciem czyszczenia odłącz urządzenie od sieci i pozostaw je do całkowitego ochłodzenia. 2. Wyjmij miski parowe, tackę ociekową, opróżnij je oraz wylej wodę ze zbiornika na wodę i przetrzyj zbiornik wilgotną szmatką. 3. Umyj wszystkie części urządzenia (oprócz zbiornika na wodę z zespołem grzejnym) ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Wyżej wymienione elementy parowaru można również myć na górnym poziomie zmywarki, stosując krótki cykl mycia. Jednakże stałe ich mycie w zmywarce może spowodować niewielką utratę połysku powierzchni zewnętrznej i jej matowienie. 4. Wytrzyj do sucha każdy element.
Budowa urządzenia.
Aromatyzer na zioła - to specjalne sito na zioła znajdujące się na dyszy wdmuchującej parę do wnętrza urządzenia. Para, przechodząc przez znajdujące się tam zioła, przesiąka ich aromatem, przekazując go następnie gotowanym potrawą.
5 automatycznych programów gotowania - po włożeniu przygotowanych potraw do wnętrza, możesz po prostu wybrać odpowiedni dla nich program z panelu sterowania. Urządzenia samo dobierze odpowiednie parametry gotowania.
Łatwe przechowywanie.
Funkcja utrzymywania ciepła - niezwykle praktyczna funkcja pozwalająca na utzrymanie stałej temperatury przygotowywanego w parowarze posiłku. Parowar ukończył gotowanie potrawy, a ty potrzebujesz jeszcze czasu na przygotowanie pozostałych składników obiadu-surówki, napojów itp.? Nie musisz się śpieszyć - przygotowany właśnie posiłek nie wystygnie - parowar utrzyma jego końcową temperaturę.
Zewnętrzne uzupełnianie wody.
Timer z wyświetlaczem LCD.
Podstawa.
Wszystkie przesyłki ubezpieczamy na pełną wartość !
Przy odbiorze towaru klient jest zobowiązany do: - sprawdzenia, czy towar nie posiada uszkodzeń powstałych podczas transportu, - sprawdzenia zgodności zawartości paczki z zamówieniem.
Towar można sprawdzić po wcześniejszym podpisaniu odbioru paczki - wpierw należy podpisać odbiór kurierowi, poprosić by poczekał chwilę na czas oględzin, w przypadku stwierdzenia uszkodzeń spisać protokół reklamacyjny. Kurier nie pozwoli otworzyć paczki przed podpisaniem odbioru. Warunkiem pozytywnego rozpatrzenia reklamacji jest spisanie w obecności kuriera "Protokołu reklamacji. Klient ma prawo do odstąpienia od umowy kupna zawartej na odległość w terminie 10 dni od daty dostawy - szczegółowe informację odnośnie warunków zwrotu na stronie "O mnie".
[Ustawą z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.), art.7]. | |