Mam do sprzedania Profesjonalny Urządzenie do gotowania na parze tzw. Parowar
MODEL MM453
ZNANEJ I CENIONEJ FIRMY MANTA
Zamiast łykać sztuczne witaminy, dostarcz organizmowi tych naturalnych, z jedzonych pokarmów. Jest sposób na takie gotowanie, by zachować wszystkie wartości "obrabianych" produktów.
Firma Manta Multimedia oferuje sprzęt, który zadowoli wszystkich chcących od zaraz zmienić swoje złe nawyki żywieniowe - jest nim urządzenie do gotowania na parze, popularnie zwane parowar - MM 453 Steam Cooker. To banalnie prosta konstrukcja. Składa się z podstawy (główny element) jakim jest zbiornik na wodę z grzałką. Wykonano go z termoodpornego miękkiego materiału plastycznego, który z pewnością nie pęknie podczas częstego użytkowania. Kolejną istotna częścią jest nakładka (miseczka)oddzielająca element grzejny z wodą, gdzie skapuje nadmiar tłuszczu oraz inne mniej pożywne składniki potraw. Kolejne elementy parowara, to 3 przeźroczyste plastikowe pojemniki o pojemności 3 litrów każdy z dziurkowanym spodem przepuszczającym parę. Całość wieńczy pokrywka z trzema otworami do odprowadzania nadmiaru pary. W podstawie urządzenia umieszczono zegar z nastawem do 1 godziny. W komplecie otrzymujemy także specjalną miseczkę do gotowania ryżu.
Parowar MM 453 jest bezproblemowy w obsłudze, szybki w działaniu i łatwy do mycia. Wystarczy jeden raz przygotować posiłek z jego pomocą, a zostanie z nami już na zawsze. Każdy wie, że na zdrowiu nie należy oszczędzać, ale tu kolejna miła niespodzianka - zapewne jego cena zaskoczy niejednego klienta chcącego od zaraz odrzucić chemikalia ze swego organizmu. Naprawdę warto.
Obsługa MM 453jest niezwykle prosta. Do odpowiednich pojemników wkładamy produkty, pamiętając o tym, że te potrzebujące dłuższego gotowania umieszczamy w tych najniżej położonych. Oczywiście do gotowania możemy użyć z powodzeniem jednego lub dwa pojemniki, jeśli zajdzie taka potrzeba. Podczas pracy parowara musimy jedynie pamiętać, by od czasu do czasu dolać nieco wody, która wyparowuje z urządzenia. Potrawy przyrządzone w nim nie tracą koloru ani zapachu (można je przed gotowaniem odpowiednio przyprawić), posiadają swój autentyczny aromat i smak, znacznie różniący się od znanego po obróbce "kąpielowej", czy po smażeniu
Wśród codziennego zabiegania, robieniu kariery, braku czasu - w pośpiechu wrzucamy do żołądka spreparowaną żywność naszpikowaną różnej maści konserwantami, chemicznymi polepszaczami smaku i innymi trującymi substancjami. W dobie technologicznego postępu, a co za tym idzie wyższego stopnia wyedukowania - wraca świadomość i opamiętanie - jak i co jeść? Smażenie wszystkiego, co popadnie z katastroficznym skutkiem dla zdrowia powoli odchodzi do lamusa. Jedną z najzdrowszych i najprostszych metod przyrządzania potraw jest gotowanie na parze.
Gotowanie na parze ma swoje ogromne zalety, potrawy nie tracą cennych witamin i składników mineralnych, a zachowują smak i kolor. Jest to najzdrowszy sposób przyrządzania potraw, szczególnie wskazanych dla dzieci, osób starszych, odchudzających się i ludzi, którzy mają jakiekolwiek dolegliwości trawienne.
Dietetycy przekonują, że gotowanie na parze to jest to, bo zdecydowanie zmniejsza straty witamin. Dzięki niemu produkty nie tylko nie są pozbawiane cennych składników, ale zachowują intensywny smak oraz zapach. Idealnym naczyniem do gotowania na parze jest parowar. Urządzenie składa się zazwyczaj z pojemnika na wodę oraz dwóch lub trzech pojemników z perforowanym dnem stawianych jeden na drugi. Para z gotującej się na dole wody przechodzi przez otwory w dnach i dociera do samej góry, oddziałując na umieszczone w pojemnikach potrawy. W ten sposób można gotować jednocześnie dwa lub trzy dania co bardzo oszczędza czas. Programatorem nastawiamy czas pracy i czekamy. Parowar może mieć funkcję opóźnionego startu - ustawiamy go z wyprzedzeniem czasowym , np. na 40 min. przed przyjście z pracy, a gdy wracamy mamy gotowy obiad. Są również modele z opcją utrzymywania potraw w cieple, z wyłącznikiem czasowym (urządzenie wyłącza się samo po upływie 60 min.), osobnym pojemnikiem na ryż oraz zintegrowaną podstawką na jajka. Montaż i demontaż oraz mycie pojemników – także w zmywarce - jest niezwykle proste. Zaletą parowaru jest również to, że nie zajmuje zbyt dużo miejsca, a jest na tyle estetyczny, że można go trzymać na wierzchu. Funkcje gotowania na parze mają dziś również piekarniki niektórych firm. Pozwalają nie tylko przygotowywać potrawy, ale także podgrzewać je oraz rozmrażać. Są modele, które potrafią automatycznie dobierać temperaturę gotowania do rodzaju przyrządzanej potrawy
Plusów jest bez liku. Trzeba nam wiedzieć, iż powstała z wrzątku unosząca się para docierając do produktu - zmiękcza jego tkanki, ścianki białka, rozkleja skrobię itd. Krótko mówiąc zachodzą takie same procesy znane podczas gotowania. I tu następuje zasadnicza różnica. Nasze produkty przez to, że nie są "kąpane" w wodzie zostawiają w sobie ponad 70% różnych witamin i związków mineralnych, tak nieodzownych dla naszego organizmu. Gdybyśmy chcieli smażyć potrawę, to wchłonie ona ponad 60% tłuszczu z patelni ! Krążą też wciąż błędne opinie w sprawie zbyt długiego czasu przyrządzania posiłku w parowarze. Nic błędniejszego. Wstawiamy do jednego z pojemników mięso, do drugiego ziemniaki i ostatniego warzywa. Nastawiamy zegar na ok. 40 minut i obiad gotowy. Przy czym jesteśmy pozbawieni żonglerki kilkoma garnkami, zużycia sporej ilości wody do każdego z nich, patelni i tłuszczu
Dane Techniczne
-
Urządzenie do gotowania na parze pozwalające na zachowanie witamin w potrawach
-
3 pojemniki szybkowaru (pokrywa +naczynie na ryż)
-
Wskaźnik poziomu wody
-
Minutnik 60 min
-
Zabezpieczenie przed przegrzaniem
-
Łatwe w czyszczeniu
-
Napięcie zasilania: 230V/50Hz
-
Moc 650W
-
Pojemność 9L
Skład Zestawu
|