© PanelReklamowy
PARMIGIANO REGGIANO
>Zapraszamy Państwa do zakupu najwyższej jakości sera Parmigiano Reggiano, importowanego bezpośrednio od producenta – którego 28 miesięczny Parmezan nagrodzono w 2012 roku we Włoszech Złotym Medalem ALMA CASEUS. Oczywiście najwyższą jakość serów gwarantuje także certyfikat DOP, wydany przez Consorzio Parmigiano-Reggiano, organizację, która od siedemdziesięciu lat czuwa nad utrzymaniem przez wytwórców parmezanu ścisłych procedur oraz wymagających metod produkcji sera.
Biochemicy i dietetycy zgadzają się, że Parmigiano-Reggiano posiada uprzywilejowaną pozycję wśród produktów naturalnych. Jest on zalecany nie tylko do zastosowań kulinarnych (jako zwykły ser stołowy; składnik potraw wykwintnych i zdrowych; jako dressing czy deser), ale także jako ważny komponent diety. Wapno, fosfor, witaminy i wolne, łatwo przyswajalne przez organizm ludzki, aminokwasy, zapewniają doskonałe odżywienie osób w każdym wieku.
100 g sera Parmigiano-Reggiano zawiera:
Woda
30,8 g
Białko całkowite
33,0 g
Tłuszcz
28,4 g
Kalorii
392 kcal
Chlorek sodu
1,39 g
Wapń
1160 mg
Fosfor
680 mg
Sód
650 mg
Potas
100 mg
Magnez
43 mg
Cynk
4 mg
Witamina A
270 mcg
Tiamina
34 mcg
Witamina B2
370 mcg
Witamina B6
110 mcg
Witamina B12
4,2 mcg
Witamina PP
55 mcg
Kwas pantotenowy
320 mcg
Cholina
40 mg
Biotyna
23 mc
KONTAKt
[zasłonięte]@serparmezan.pl
tel.662[zasłonięte]099