Zapraszamy Państwa do zakupu najwyższej jakości, 30 miesięcznego sera Parmigiano Reggiano, importowanego bezpośrednio od producenta – którego 28 miesięczny Parmezan nagrodzono w 2012 roku we Włoszech Złotym Medalem ALMA CASEUS. Oczywiście najwyższą jakość serów gwarantuje także certyfikat DOP, wydany przez Consorzio Parmigiano-Reggiano, organizację, która od siedemdziesięciu lat czuwa nad utrzymaniem przez wytwórców parmezanu ścisłych procedur oraz wymagających metod produkcji sera.
Biochemicy i dietetycy zgadzają się, że Parmigiano-Reggiano posiada uprzywilejowaną pozycję wśród produktów naturalnych. Jest on zalecany nie tylko do zastosowań kulinarnych (jako zwykły ser stołowy; składnik potraw wykwintnych i zdrowych; jako dressing czy deser), ale także jako ważny komponent diety. Wapno, fosfor, witaminy i wolne, łatwo przyswajalne przez organizm ludzki, aminokwasy, zapewniają doskonałe odżywienie osób w każdym wieku.
100 g sera Parmigiano-Reggiano zawiera:
Woda
|
30,8 g
|
Białko całkowite
|
33,0 g
|
Tłuszcz
|
28,4 g
|
Kalorii
|
392 kcal
|
Chlorek sodu
|
1,39 g
|
Wapń
|
1160 mg
|
Fosfor
|
680 mg
|
Sód
|
650 mg
|
Potas
|
100 mg
|
Magnez
|
43 mg
|
Cynk
|
4 mg
|
Witamina A
|
270 mcg
|
Tiamina
|
34 mcg
|
|
|
Witamina B2
|
370 mcg
|
Witamina B6
|
110 mcg
|
Witamina B12
|
4,2 mcg
|
Witamina PP
|
55 mcg
|
Kwas pantotenowy
|
320 mcg
|
Cholina
|
40 mg
|
Biotyna
|
23 mc
|