Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Papryka SZKLARNIE +UPRAWA PAPRYKI W POLU +MARYNATY

27-12-2014, 10:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 60.80 zł     
Użytkownik ksiegarz-pl
numer aukcji: 4842250114
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 1   
Koniec: 27-12-2014 10:23:34

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Papryka pod szkłem i folią
J.A. Dobrzańscy
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Zainteresowanie papryką słodką zarówno konsumentów, jak i producentów warzyw od wielu lat jest niezmiennie duże. Rosnący popyt na świeżą paprykę- w związku z coraz większym jej udziałem w naszym jadłospisie- sprawił, że uprawa tej rośliny stała się bardzo opłacalna. Warto wiedzieć, że pielęgnacja papryki uprawianej pod szkłem lub folią jest mniej pracochłonna niż należącego do tej samej rodziny botanicznej pomidora.Lektura na pewno przekona mniej doświadczonych producentów warzyw o słuszności podjęcia trudu uprawy papryki pod osłonami, a amatorów do założenia choćby niewielkiego tunelu dla papryki na działce.
Oprawa: Miękka
Format: 12.0x19.0cm
Liczba stron: 99
UPRAWA PAPRYKI W POLU
Autor: A. Korzeniowska
HORTPRESS

Papryka należy do ważnych roślin użytkowych o zasięgu światowym. Znana jest głównie jako roślina warzywna i przyprawowa. Od połowy lat osiemdziesiątych, kiedy w Rejestrze Odmian pojawiły się polskie odmiany papryki do uprawy w nieogrzewanych tunelach foliowych i w odkrytym gruncie, szybko wzrosło zainteresowanie jej uprawą. Technologia uprawy papryki jest dość prosta i tania. Stabilne zbiory papryki z uprawy polowej można uzyskać wprowadzając do produkcji nowe, wydajniejsze odmiany, które spełniają oczekiwania producentów i konsumentów. W książce przedstawiono odmiany papryki polecane do uprawy polowej oraz najważniejsze zagadnienia dotyczące agrotechniki
 


Format: A5
Ilość stron: 136

 

Marynaty i przetwory 


tradycyjne i sprawdzone przepisy

Słodkie kwaśne i pikantne

 

KSIĄŻKA ZWIERA RÓŻNE PRZEPISY między innymi na marynaty z papryk i sałatki

 

Sztuka konserwacji żywności jest chyba tak stara, jak historia ludzkości. Niezależnie od położenia geograficznego i warunków klimatycznych ludzie niezwykle szybko nauczyli się, jak sprawnie zabezpieczać pożywienie przed zepsuciem. Sposoby konserwacji zmieniały się w miarę rozwoju nauki, zmieniały się także zasady przyrządzania posiłków, gusta kulinarne, niezmiennym jednak pozostawało zamiłowanie człowieka do dobrego jedzenia oraz dbałość o jego bezpieczne przechowywanie.

Trudno sobie wyobrazić tradycyjną polską kuchnię bez kiszonej kapusty, nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych konfitur, dżemów, kompotów, soków, sałatek, kiszonych ogórków czy marynowanych PAPRYK i grzybów. Zamknięte w słoikach skarby lata poustawiane na półkach spiżarni, kojarzą się z domem, dzieciństwem i tradycyjną „babciną kuchnią”. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie musi być skomplikowane i czasochłonne, co więcej, przyrządzanie apetycznych zimowych przysmaków według tradycyjnych i nowych receptur może się okazać prawdziwą przyjemnością.

 

Oprawa: Twarda
Format: 17.0x24.0cm
Liczba stron: 144


 

 

 

masz pytanie zadzwoń:

32 [zasłonięte] 93 lub 32 [zasłonięte] 72

 

poniedziałek- piątek 8:00-20:00

sobota 8:00-14:00

 

 

 

wysyłka :

1 aukcja lub 1 przedmiot - poczta polska

kilka aukcji lub sztuk wysyłka kurierem


WYSYŁKA ZA GRANICĘ po uprzednim uzgodnieniu kosztów wysyłki wg cennika POCZTY POLSKIEJ dla danego kraju:

http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_paczka_pocztowa.html

- forma płatności przelew


 

REGULAMIN SKLEPU NA STRONIE O MNIE

kupujesz wypełnij - formularz płacę niezależnie od formy płatności


DANE DO PRZELEWU:

P.P.H.U Najbar Mirosław

ul.Batorego 24

43-100 Tychy

ING BANK ŚLĄSKI 92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368