Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PAPRYKA CHILI 25 ODMIAN najostrzejsze !!!

26-02-2012, 22:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 3.50 zł      Aktualna cena: 3.50 zł     
Użytkownik gawrysiaki
numer aukcji: 2080750817
Miejscowość Włocławek
Licytowało: 13    Wyświetleń: 367   
Koniec: 02-02-2012 13:55:38
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


NA TEJ AUKCJI MOGĄ PAŃSTWO KUPIĆ
NASIONA PAPRYKI CHILI
SĄ TO ŚWIEŻE NASIONA POCHODZĄCE Z UPRAWY 2011 - MAJĄ ZATEM DŁUGĄ DATĘ WAŻNOŚCI !!!

1 SZTUKA = 1 OPAKOWANIE
ZAWIERAJĄCE 10 NASION PAPRYKI Z JEDNEGO GATUNKU

PO ZAKUPIE NALEŻY WYPEŁNIC FORMULARZ OPCJI DOSTAWY,
W KTÓRYM PODAJĄ PAŃSTWO:
· ADRES DOSTAWY
· RODZAJ WYBRANEJ PAPRYKI
· SPOSÓB ZAPŁATY

TOWAR WYSYŁAM ZA POŚREDNICTWEM POCZTY POLSKIEJ
W CIĄGU 7 dni roboczych OD OTRZYMANIA INFORMACJI O WPŁACIE. Proszę zatem o cierpliwość.

KOSZT PRZESYŁKI:

LIST POLECONY EKONOMICZNY 6,5 ZŁ

LIST POLECONY PRIORYTETOWY 7,5 ZŁ

KOSZT PRZESYŁKI JEST STAŁY I NIE ULEGA ZMIANIE PRZY ZAKUPIE WIĘKSZEJ ILOŚCI


NA JEDNEJ AUKCJI MOŻNA KUPIĆ RÓŻNE RODZAJE PAPRYKI, NALEŻY JEDNAK DOKŁADNIE ZAZNACZYĆ ILE PACZEK JAKIEGO RODZAJU PAŃSTWO SOBIE ŻYCZYCIE.

PONIŻEJ OPISANE SĄ DOSTĘPNE RODZAJE CHILI.
GWIAZDKA OBOK NAZWY JEST SKALĄ OSTROŚCI :
* ŁAGODNA
**
***
*** * OSTRA
*** **
*** ***
*** *** * BARDZO OSTRA
*** *** **
*** *** ***
*** *** *** * PIEKIELNIE OSTRA
1. ANAHEIM ***
ANAHEIM – nazwa nawiązuje do głównych regionów jej hodowli - Anaheim będącego przedmieściem Los Angeles. Chili ta jest bardzo ważnym składnikiem kuchni płd.- zach. części Ameryki Płn. W postaci suszonej wykorzystywana jest jako dekoracja - wisiorki z różnokolorowych suszonych chili zwanych ristras. Czerwona suszona papryka Anaheim oferowana jest jako chili Colorado. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 90-120 cm, sam owoc ma ok. 15-25 cm długości i ok.5 cm szerokości. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym, jasnym i wilgotnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 22-25°C. Ziemia powinna być wilgotna, ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Ponieważ owoce tej odmiany są duże i ciężkie, roślina powinna być podpierana, by zapobiec jej złamaniu. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 2 - 3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 75- 90 dniach od wysiewu.

2. ANCHO **
Odmiana chili Poblano wykorzystywana głównie w formie suszonej. Nazwa „Ancho” oznacza ”szeroki” i nawiązuje do kształtu owoców tej odmiany. Jest to chili głęboko zakorzenione w kuchni meksykańskiej, stanowiące składnik wielu jej tradycyjnych potraw. W postaci suszonej charakteryzuje się smakiem suszonych owoców z posmakiem tabaki i kawy. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 70-90 cm, sam owoc ma ok. 10-15 cm długości i 6-7 cm szerokości. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym, jasnym i wilgotnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 23-25°C. Ziemia powinna być stale wilgotna. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 80 - 90 dniach od wysiewu.
3. CAYENNE *** *** *
Klasyczna i jedna z najbardziej znanych odmian chili, hodowana od dawna w dużych ilościach. Nazwa pochodzi od miasta Cayenne znajdującego się we francuskiej Gujanie. Owoc jest podłużny i wąski, o kolorze od zieleni do jasnej czerwieni. Wygląd: roślina osiąga wysokość nawet do 2 m, średnio ok. 30-60 cm. Małe, wąskie, szpiczaste, ciemnozielone liście. Sama papryka osiąga najczęściej wielkość ok. 8 cm. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym i jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić w granicach 22-25°C. Ziemia powinna być wilgotna ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 2-3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 70-75 dniach od wysiewu.

4. CRIOLLA SELLA *** ***


Odmiana pochodząca z Peru i Boliwii dająca podłużne owoce o intensywnym pomarańczowym kolorze i cytrusowym, lekko pikantnym smaku. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 45-60 cm, sam owoc ma ok. 5-6 cm długości i ok.1 cm szerokości. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym, jasnym i wilgotnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 20-25°C. Ziemia powinna być wilgotna, ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Ponieważ owoce tej odmiany są duże i ciężkie, roślina powinna być podpierana, by zapobiec jej złamaniu. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 2 - 3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 90 dniach od wysiewu.

5. DE ARBOL *** ***
DE ARBOL – w Meksyku nazywana "pico de pajaro" - dziób ptaka lub "cola de rata" - ogon szczura. Długa i cienka papryka spokrewniona z papryką Cayenne. Również posiada intensywny czerwony, przechodzący w brązowy kolor. Jest jednak mniejsza i mniej ostra. Jej smak określany jest jako trawiasty z ognistym posmakiem przypalenia. Chili de Arbol rosną na formacjach przypominających gałąź drzewa, osiągających wysokość do 1,2 m. Stąd nazwa papryki, która z hiszpańskiego oznacza drzewo. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 90-120 cm, sam owoc ma ok. 7-10 cm długości i 1-1,5 cm szerokości. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym, bardzo jasnym i wilgotnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 22-25°C. Ziemia powinna być wilgotna, ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 2 - 3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 80 - 90 dniach od wysiewu.

6. HABANERO CAPUCCHINO *** *** *** *
Odmiana Capucchino jest podobna do odmiany Habanero Red. Jednak jej owoce dojrzewają do koloru jasno-brązowego, podobnego do koloru capucchino, stąd jej nazwa. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok.90-110 cm, a sam owoc ma ok. 5 cm długości i ok.2-3 cm szerokości. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym, jasnym i wilgotnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 25°C. Ziemia powinna być wilgotna, ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Ponieważ owoce tej odmiany są duże i ciężkie, roślina powinna być podpierana, by zapobiec jej złamaniu. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 2 - 3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 90-100 dni od wysiewu.
7. HABANERO CHOCOLATE *** *** *** *
Chocolate Habanero znana także jako “Congo Black” charakteryzuje się wyjątkowo bogatym, rzadko spotykanym smakiem. Owoce dojrzewające od koloru szmaragdowo zielonego do brązowo czekoladowego, czynią z niej także roślinę o dużych walorach ozdobnych. Odmiana ta jest kilkuletnia pod warunkiem, iż w czasie zimy przechowywana jest w temperaturze nie niższej niż 10°C. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 40-60 cm, sam owoc ok. 5 cm. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym i wilgotnym, ale umiarkowanie jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 25-30°C. Ziemia powinna być wilgotna, ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 3 - 4 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 90 - 100 dniach od wysiewu. Najbardziej popularna kilkuletnia odmiana papryki Habanero pochodząca z Karaibów o bardzo aromatycznym smaku. Wygląd: roślina osiąga wysokość do 70 cm, szerokości 60 cm. Szerokie liście o jasnozielonym kolorze, od spodniej strony pokryte meszkiem. Owowc osiąga najczęściej wielkość ok. 4 cm x 2.5 cm. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym i jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 25°C. Ziemia powinna być wilgotna ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 90 - 100 dniach od wysiewu.

8. HABANERO ORANGE *** *** *** *
Najbardziej popularna kilkuletnia odmiana papryki Habanero pochodząca z Karaibów o bardzo aromatycznym smaku. Wygląd: roślina osiąga wysokość do 70 cm, szerokości 60 cm. Szerokie liście o jasnozielonym kolorze, od spodniej strony pokryte meszkiem. Owowc osiąga najczęściej wielkość ok. 4 cm x 2.5 cm. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym i jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 25°C. Ziemia powinna być wilgotna ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 90 - 100 dniach od wysiewu.

9. JALAPENO *** *



Najczęściej stosowane chili w Meksyku i USA oraz jedno z najważniejszych warzyw w kuchni meksykańskiej. Jalapeno zawdzięcza to swojej umiarkowanej ostrości oraz wielu sposobom, na jakie może być spożywane. Wygląd: roślina osiąga wysokość do ok. 50 cm. Owoc osiąga długość ok. 5 - 7 cm i przybiera barwę od ciemnej zieloni do czerwieni. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym i jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić w granicach 22-25°C. Ziemia powinna być wilgotna ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 2 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 70 - 90 dniach od wysiewu.
10. JAMAICAN HOT CHOCOLATE *** *** ***
Jamaican Hot Chocolate charakteryzuje się lśniącymi owocami o ciemno-brązowym kolorze, podobnymi do odmiany Habanero. Bardzo ostre chili o lekko wędzonym aromacie i posmaku Karaibów. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 45-60 cm, sam owoc ok. 5 cm. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienie się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym i wilgotnym, ale umiarkowanie jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 25-30°C. Ziemia powinna być wilgotna, ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 3 - 4 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 85 dniach od wysiewu.

11. NAGA JOLOKIA *** *** *** *
Naga Jolokia pochodzi z płn.- wsch. regionów Indii: Assam, Nagaland i Manipur oraz z sąsiadującego Bangladeszu. W zależności od regionu znana także jako: Nagahari, Bhut Jolokia, Bih Jolokia, Borbih, Raja Mircha, Raja Chilli, Mirch, Mircha, Naga Moresh, Naga Morich, Tezpur. Odmiana ta zaliczana jest do jednej z najostrzejszych na świecie. Hodowcy z Assam oraz Chile Pepper Institute oszacowali jej poziom na 1.041.427 jednostek Scoville’a. Z tym wynikiem w 2007 roku Bhut Jolokia została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 45-110 cm, sam owoc ok. 5-9 cm. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienie się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym, wilgotnym i jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 28-32°C. Ziemia powinna być wilgotna, ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 4 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 100 - 130 dniach od wysiewu.

12. THAI CHILI *** *** **
Mało wymagająca odmiana, dająca bardzo dużo ostrych papryczek. Papryczki idealnie nadają się do suszenia. Wygląd: rośliny osiągają wysokość ok. 60 - 90 cm, owoce o podłużnym kształcie, w kolorach od zielonego po czerwony, osiągają maksymalną wielkość 2 x 0,8 cm. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym i jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić min. 22°C. Ziemia powinna być wilgotna ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 2 - 3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 80 -100 dniach od wysiewu.
13. SIBERIAN HOUSE PEPPER *** *** *


Odmiana pochodząca z Syberii, uprawiana w warunkach domowych na parapetach. Bardzo dobrze znosi słabe światło słoneczne. Roślina daje bardzo dużo małych, czerwonych owoców, rosnących strzeliście w górę. Bardzo wytrzymała odmiana idealna do uprawy w domu. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 40-60 cm, sam owoc ma ok. 1-2 cm długości i 0,5 cm szerokości. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienia się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym, jasnym i wilgotnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 20-25°C. Ziemia powinna być stale wilgotna. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 2-3 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 60 dniach od wysiewu.

14. SCOTCH BONNET RED *** *** *** *








15. SCOTCH BONNET YELLOW *** *** *** *





16. KHORIKA JOLOKIA *** *** *** *

KHORIKA Jolokia pochodzi z płn.- wsch. regionów Indii: Assam, Nagaland i Manipur oraz z sąsiadującego Bangladeszu. Odmiana ta zaliczana jest do jednej z najostrzejszych na świecie. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 45-110 cm, sam owoc ok. 5-9 cm. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienie się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym, wilgotnym i jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 28-32°C. Ziemia powinna być wilgotna, ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 4 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 100 - 130 dniach od wysiewu.

17. JATI JOLOKIA *** *** *** *

Jati Jolokia pochodzi z płn.- wsch. regionów Indii: Assam, Nagaland i Manipur oraz z sąsiadującego Bangladeszu. Odmiana ta zaliczana jest do jednej z najostrzejszych na świecie. Wygląd: roślina osiąga wielkość ok. 45-110 cm, sam owoc ok. 5-9 cm. Wysiew: nasiona moczyć w ciepłej wodzie przez 24 godziny. Sadzić w doniczce w lekko wilgotnej ziemi, następnie przykryć ją szkłem lub folią do momentu pojawienie się kiełków. Roślina powinna być ustawiona w ciepłym, wilgotnym i jasnym miejscu. Zalecana temperatura otoczenia powinna wynosić ok. 28-32°C. Ziemia powinna być wilgotna, ale nie należy podlewać jej nadmiernie. Pierwsze kiełki pojawiają się po ok. 4 tygodniach. Papryki dojrzewają po ok. 100 - 130 dniach od wysiewu.

18. AJI LEMON DROP *** *** *






AJI LEMON (Peruvian hot pepper, Chili lemon drop, Hot lemon) – peruwiańska papryka chili, w skład której wchodzi kilkanaście różnych odmian. Charakteryzuje się owocowym smakiem, a jej żółta odmiana jest ceniona ze względu na swój intensywny cytrynowy smak. W postaci suszonej i sproszkowanej wchodzi w skład wielu peruwiańskich i boliwijskich potraw.

Wygląd: długość ok.7,5 – 12,5 cm, szerokość 3 cm, chili o kształcie stożkowatym, podobnym do trójkąta; występuje w żółtym, jasnopomarańczowym i czerwonym kolorze

Zastosowanie: mielone na różnokolorowe proszki, stosowane jako dekoracyjne przyprawy

Występowanie: od Ameryki Środkowej do Peru

19. CYKLON *** ***








20. PEPPERONI *** ***








21. piri piri *** *** *







22. habanero white *** *** *** *





23. red savina habanero *** *** *** *




24. dorset naga *** *** *** *

25. golden cayenne *** *** *










WSZYSTKIE NASIONA MOŻNA UPRAWIAĆ
W DONICZKACH NA PARAPECIE, NA BALKONIE LUB BEZPOŚREDNIO W GRUNCIE !!!

POLECAM !!!

UWAGA !!! PROMOCJE !!!

5 SZT + 1 GRATIS
PROMOCJA OBOWIĄZUJE WYŁĄCZNIE PRZY JEDNORAZOWYM ZAKUPIE 5 OPAKOWAŃ DOWOLNEJ PAPRYKI [JEDEN RODZAJ LUB MIX].
KUPUJĄCY SAM WYBIERA JAKI RODZAJ PAPRYKI CHCE OTRZYMAĆ.
PROMOCJA NIE KUMULUJE SIĘ - PRZY ZAKUPIE 10 OPAKOWAŃ JEST TYLKO 1 GRATIS !
***
___________________
jak kupić? krok po kroku...
1. wybierz rodzaj papryki który Cię interesuje;
2. w polu "ilość sztuk" wpisujesz ile opakowań zamawiasz a następnie klikasz "kup teraz";
3. po zatwierdzeniu zakupu na stronie Allegro klikasz znaczek "PŁACĘ" i zostajesz przeniesiony do FORMULARZA OPCJI DOSTAWY;
4. wybierasz sposób płatności spośród oferowanych;
5. wpisujesz adres oraz sposób dostawy [uwaga!!! jeżeli korzystasz z promocji w której jest wysyłka na mój koszt wówczas w polu "sposób dostawy" wpisujesz "inny sposób dostawy 0 zł";
6. w polu "WIADOMOŚĆ DLA SPRZEDAJĄCEGO" wpisujesz numer oraz nazwę wybranych nasionek; nie uznaję innej formy podania wybranych nasion;
7. kiedy już cały formularz jest wypełniony zatwierdzasz poprawność danych i dokonujesz zapłaty zgodnie z wybranym sposobem;
przydatne informacje...
1. towar wysyłam w ciągu 7 dni roboczych od otrzymania informacji o "płacę z payu" lub - jeżeli ktoś robi zwykły przelew - w ciągu 7 dni roboczych od momentu zaksięgowania pieniędzy na moim koncie;
2. jeżeli chcesz dokonać ZWYKŁEGO PRZELEWU wówczas po dokonaniu zakupu klikasz ikonę "PŁACĘ" i zaznaczasz opcję "ZWYKŁY PRZELEW"; pozostałe informacje w formularzu zgodnie z instrukcją wyżej; w tytule przelewu podajesz WYŁĄCZNIE numer aukcji oraz swój nick z ALLEGRO,
np. 145[zasłonięte]652 JANKO_BRO;
3. na pieniądze czekam 7 dni, oznacza to, iż jeżeli dokonałeś zakupu 1 czerwca to pieniądze na moim koncie muszą się znaleźć 7 czerwca;
4. nie uznaję wysyłania mi skanu lub zdjęcia dowodu wpłaty - jeżeli chcesz otrzymać szybko towar wybierz "płacę z payu";
5. reklamacje przyjmowane są w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki; jeżeli zaistniała pomyłka z mojej strony lub towar jest niezgodny z opisem/zamówieniem - wówczas pokrywam koszt przesyłki i dołączam prezent na przeprosiny [do tej pory nie miałam pomyłki ale jestem tylko człowiekiem];
6. zwrot towaru bez podania przyczyny możliwy jest w ciągu 10 dni od otrzymania przesyłki; wówczas koszt przesyłki pokrywa kupujący; zwrot pieniędzy następuje na podane konto bankowe w ciągu 14 od otrzymania przeze mnie zwróconego towaru; zwracany towar musi być oryginalnie zapakowany i kompletny - jeżeli zakupiłeś 10 paczek - odsyłasz 10 paczek;
7. jako sprzedawca komentarz wystawiam po otrzymaniu komentarza od kupującego;
______________________________________________
galeria 2011
1. pierwsze kiełki


2. powoli rosnę


3. zamieniam się w dorodny krzaczek...

4. i pięknie się rozgałęziam


5. kwitnę


6. i daję pierwsze owoce


7. różne owoce - w zależności od gatunku


8. zerwana cieszę nie tylko oko ale i podniebienie


9. niekiedy zadziwiam swym rozmiarem


10. zapakowana trafiam do WAS w postaci nasion :-)


POLECAM !!!

***

__________________

czy wiesz że...?

PAPRYKA CHILI LECZY RAKA

JEŻELI CHCESZ PRZYGOTOWAĆ NALEWKĘ DO LECZENIA NOWOTWORU WYBIERZ NASIONA Z NAJWIĘKSZĄ ILOŚCIĄ KAPSAICYNY [IM WIĘCEJ *** OBOK NAZWY TYM WYŻSZA WARTOŚĆ SUBSTANCJI LECZNICZEJ]


ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAKUPU GOTOWEJ NALEWKI

LUB KAWAŁKÓW PAPRYKI

Z BARDZO DUŻĄ ZAWARTOŚCIĄ KAPSAICYNY

DO SAMODZIELNEGO SPORZĄDZENIA NAPOJU -

PROSZĘ PYTAĆ :-)




PAPRYKA CHILI 25 ODMIAN najostrzejsze !!!