Mąka ciasto panierka tempera OTTOGI 1 kg – SUSHI SAM
Tempurę przygotowuje się ze składników najwyższej jakości, zwracając szczególną uwagę na to, aby były one świeże. Wykorzystujemy duże krewetki, ryby różnych gatunków, kałamarnice, grzyby, bakłażan, tak naprawdę zależy to od naszego smaku i wyczucia kulinarnego i gustu.
Umyte i obrane składniki gdy potrzeba kroi się w kawałki o wielkości dużych krewetek.
Ciasto przygotowujemy z jednego jajka, szklanki mąki oraz szklanki bardzo zimnej wody.
Ciasto może być rozmieszane niezbyt dokładnie, podobno gródki mąki dodają tempurze uroku.
W przygotowanym cieście zanurzamy składniki, i smażymy w rozgrzanym do ok. 160 °C, głębokim oleju.
Gdy smażymy różne składniku musimy zwrócić na kolejność, na początku warzywa, następnie grzyby shitake, na końcu owoce morza i ryby.
Taka kolejność zapobiega mieszaniu się smaków.
Osoby zainteresowane większą ilością, proszę o kontakt.
Skład: mąka pszenna, kukurydziana i ryżowa, środki do pieczenia, środki konserwujące, sól, czosnek czarny, pieprz, barwnik.
Termin: 14.11.2012
Waga: 1000 g.
Waga do wysyłki: 1200 g
Pozdrawiamy
SushiSam