Panier Pandora
Pandora to profesjonalny, otrzymywany specjalną technologią, panier pozwalający na uzyskanie chrupiącej i złocistej powierzchni (znanej między innymi z KFC!). Dzięki niskiej nasiąkliwości dla tłuszczu i wody doskonale nadaje się do smażenia na głębokim tłuszczu. By otrzymać jak najlepszy efekt i skrócić czas smażenia, przed panierowaniem skrzydełka i podudzia z kurczaka należy wstępnie obgotować w gorącej wodzie przez około 15 minut.
Waga opakowania netto: 600g
Panier pakowany jest w torebkę wykonaną z barierowej folii gwarantującej zachowanie jego właściwości oraz wyglądu przez cały okres przechowywania.
Polecamy również! (do nabycia na aukcjach): Panier Mokry nr.1 - poprawia przyleganie i wiązanie panieru zewnętrznego Pandora do powierzchni mięsa oraz zatrzymuje jego cenne składniki odpowiedzialne za aromat, zapewniając tym samym dobrą soczystość i kruchość. Mieszanka przypraw Wings Chicken Buffalo - stanowi doskonały dodatek do panierowanych i smażonych skrzydełek oraz podudzi kurczaka.
Przygotowanie chrupiących podudzi lub skrzydełek za pomocą produktów STOLL: 1. Mięso obgotować wstępnie i ostudzić 2. Przyprawić przyprawą Wings Chicken Buffalo 3. Przygotować panier mokry nr.1 (przepis na aukcji panieru) 4. Przyprawione mięso obtoczyć w panierze mokrym nr.1 5. Następnie w panierze Pandora 6. Smażyć na głębokim oleju w temperaturze ok. 170°C
|