Paneangeli Lievito di Birra Mastro Fornaio to suche drożdże, idealne do przyrządzenia pizzy, focacci, pieczywa i różnego rodzaju słodkości. Suche drożdże uzyskuję się poprzez usunięcie wody ze świeżych drożdży, co sprawia, że mają one dłuższą datę przydatności do spożycia. Drożdże Mastro Fornaio nalezy dodać bezpośrednio do mąki, dodać 2 łyżeczki cukru i wymieszać (drożdży nie trzeba rozpuszczac w wodzie). Następnie należy dodać inne składniki receptury i energicznie wyrobić ciasto, przez conajmniej 10 minut.
Następnie kształtujemy kulę, umieszczamy w misce, zakrywamy wilgotną szmatką i pozostawiamy w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoją objętość (ok.20 min ciasto słone i ok. 40 min ciasto do słodkich wypieków).
Opakowanie Paneangeli Lievito di Birra Mastro Fornaio 7g wystarcza na 500 g mąki, odpowiada kostce drożdży równej 25g.
Skład : suszone drożdże, emulgator: monostearynian sorbitanu.
Proponujemy produkty przeznaczone na rynek włoski, sprowadzane bezpośrednio do Polski przez Toscana s.c. Produkty oferowane na naszych aukcjach znajdują idealne zastosowanie w wielu oryginalnych, włoskich przepisach kulinarnych. Proponujemy państwu możliwość zastąpienia artykułów oferowanych przez sklepy sieciowe jako włoskie, a w rzeczywistości produkowane w Niemczech lub innych krajach, na 100% 'prodotto italiano' co pozwoli państwu na nowe doznania kulinarne, szacunek oraz zazdrość waszych gości.
Tylko w sklepie Wino Toskanii cała gama produktów delikatesowych z Włoch, od wina poprzez oliwy, wędliny, sery, makarony... aż po dolce (słodkie przysmaki). Wszystko świeże i prosto z Italii.