PANCETTA
Pancetta to włoski rodzaj boczku. Znacznie różni się od tradycyjnego wyrobu, zwłaszcza formą. Przygotowywany według tradycyjnej receptury jest zawinięty
tworząc wielowarstwową strukturę mięsa i tłuszczu, jest przyprawiony ziołami. Używany m.in. do przyrządzania spaghetti carbonara.
Skład: boczek wieprzowy, sól, glukoza, sacharoza, naturalne aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz E301, konserwant E250.
Waga : 100 g, cena za kilogram 64,90 zł
PRODUKT ZAPAKOWANY PRÓŻNIOWO
Pancetta (100 g ) jest pokrojona w cienkie plastry i zapakowana próżniowo.
Proponujemy produkty przeznaczone na rynek włoski, sprowadzane bezpośrednio do Polski przez Toscana s.c.
Produkty oferowane na naszych aukcjach znajdują idealne zastosowanie w wielu oryginalnych, włoskich przepisach kulinarnych.
Proponujemy państwu możliwość zastąpienia artykułów oferowanych przez sklepy sieciowe jako włoskie, a w rzeczywistości produkowane w Niemczech lub innych krajach, na 100% 'prodotto italiano' co pozwoli państwu na nowe doznania kulinarne, szacunek oraz zazdrość waszych gości.
Tylko w sklepie Wino Toskanii cała gama produktów delikatesowych z Włoch, od wina poprzez oliwy, wędliny, sery, makarony... aż po dolce (słodkie przysmaki). Wszystko świeże i prosto z Italli.