|
O Firmie
Jesteśmy firmą prężnie działającą na polskim rynku już od ponad 20 lat. Do głównych zadań Firmy AGD_Market należy zaopatrzenie Klientów w szeroki i różnorodny asortyment produktów.
Posiadamy w swojej ofercie również sprzęt elektroniczny, artykuły gospodarstwa domowego, drobną elektronikę użytkową oraz upominki, zegarki...
Drogi Kliencie! Zajrzyj do działu ofert (Menu) aby przekonać się, że nasz asortyment jest szeroko stosowany w różnych dziedzinach życia. Swoim Partnerom Handlowym proponujemy wysoką jakość towarów przy zachowaniu niskiej cenny. Każdy Klient może liczyć na sympatyczną obsługę, fachowe doradztwo, liczne promocje, niskie cenny oraz profesjonalny serwis.
Siedziba firmy / kontakt: Sklep Internetowy - Allegro AGD_Market
Ewa Rajchel Artykuły Przemysłowe
ul. Augustowska 29
61-051 Poznań NIP: 782[zasłonięte]142-66
tel. kom. 608 [zasłonięte] 536
(dział handlowy)
Konto: mBank: 23 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 432119
Odbiory osobiste:
Sklep AGD_Market odbiory osobiste) czynny: poniedziałek - piątek: 8:00-20:00 (po uzgodnieniu telefonicznym) sobota: po uzgodnieniu telefonicznym
Kontakt:
tel: 608 [zasłonięte] 536
Koszt wysyłki:
-odbiór osobisty - 0 zł
-PRIORYTET przy wpłacie - 8 zł
-PRIORYTET za pobraniem - 14 zł
BEZPIECZNE ZAKUPY -Klient ma prawo zwrotu lub wymiany towaru w terminie 10 dni od daty odebrania przesyłki, bez podawania jakichkolwiek przyczyn!
Wszystkie elementy opisu aukcji łącznie ze zdjęciami są własnością Firmy AGD_Market Firma zastrzega sobie wyłączność na ich używanie w celach marketingowych. Kopiowanie i przetwarzanie jest nielegalne! |
|
|
Długie alpejskie zimy od wieków zmuszały szwajcarskich górali do żywienia się wyłącznie tym, co gromadziły ich spiżarnie: serem, winem i chlebem. Nie wiadomo dokładnie, kiedy odkryli, że zalegające w komórkach, wysuszone sery świetnie smakują, jeśli roztopi się je w rozgrzanym winie. Nawet stary chleb zanurzony w serowym, aromatycznym sosie mógł stanowić nie lada przysmak. Tak narodziło się fondue – początkowo proste jadło alpejskich pasterzy, a dziś potrawa spożywana nie tylko na domowych towarzyskich spotkaniach, ale również wykwintnych bankietach.
Fondue pochodzi ze szwajcarskiego kantonu Neuchâtel i znane jest tam już od XVII wieku. Tradycyjny przepis opiera się na dwóch gatunkach sera: łagodnym ementalerze i dodającym pikantnego smaku grojerze. Do specjalnego, glinianego, ceramicznego lub żeliwnego rondelka zwanego caquelon nalewa się białego wina i wrzuca starte sery, które stopią się dużo łatwiej, jeśli dodamy odrobinę soku z cytryny. Podgrzana, roztopiona masa zagęszczana jest dodatkowo mąką ziemniaczaną wymieszaną z wiśniówką.
Caquelon po zdjęciu z ognia ustawiany jest na specjalnym spirytusowym palniku, który sprawia, że potrawa nie stygnie w czasie jedzenia. Zgromadzeni wokół stołu goście otrzymują pokrojony w kostkę chleb, by po nadzianiu na długi widelec zanurzać jego kawałki w ciepłym, aromatycznym sosie. Fondue nie spełnia jedynie roli potrawy, a często jest centrum towarzyskich spotkań – według zwyczaju Szwajcarów każdy, kto zgubi w rondelku swój kawałek chleba, musi ponieść obmyśloną przez współbiesiadników umowną karę, na przykład postawienie wszystkim kolejki wiśniówki.
W każdym kantonie szwajcarskim istnieje wiele przepisów wykorzystujących lokalne odmiany sera. W Genewie obok grojera i ementalera do fondue dodaje się także walliser bergkase, w Glarus ementaler zastępuje się serem schabzieger, a mieszkańcy kantonu Vaud wzbogacają swoje fondue pieczonym czosnkiem. W niektórych regionach wino i wiśniówkę dodaje się tylko wtedy, gdy sery nie są do końca dojrzałe, a kawałki chleba przed zanurzeniem w fondue macza się w śliwkowym schnappsie.
Wielka popularność potrawy sprawiła, że także na całym świecie powstały rozmaite jej odmiany, a mistrzowie kuchni stosują coraz wymyślniejsze receptury. Niezliczona liczba gatunków sera oraz możliwość ich łączenia w różnych kombinacjach i proporcjach daje szerokie pole do popisu smakoszom tej prostej, a przy tym wykwintnej potrawy, jaką jest fondue.
Podawać w specjalnym zestawie do fondue lub na podgrzewaczu ze świecą. Do fondue doskonale pasują: pokrajana w kawałki bagietka, pieczone ziemniaki, ...
Przyrządza się także fondue mięsne (fondue bourguignonne, w którym masa serowa zastępowana jest gorącym olejem, a pieczywo na widelcach wołowiną) oraz ...
PRODUKT FABRYCZNIE NOWY !
- żel w oryginalnym fabrycznym opakowaniu
zaufali nam... (ostatnio) :
...i nie zawiedli się !
- Oferowane produkty są fabrycznie nowe - Do każdego produktu dołączona jest pisemna gwarancja - podbity blankiet gwarancyjny - Dane do faktury prosimy przesłać e-mail'em niezwłocznie po dokonaniu zakupu
|
- Koszt wysyłki zakupów wieloprzedmiotowych należy uzgadniać indywidualnie - Towar wysyłamy natychmiast po zaksięgowaniu wpłaty/przelewu albo zleceniu wysyłki pobraniowej
Uwaga: podajemy koszt wysyłki w zależności od ilości zakupionych sztuk(puszek)/w jednej paczce
wpłata na konto pobranie
1 szt. - 8,00 zł 14,00 zł
2 szt. - 10,00 zł 15,00 zł
3-5 szt. - 13,00 zł 16,00 zł
6-10 szt. - 15,00 zł 18,00 zł |
|