PATA NEGRA PALETA IBERICA ,
łopatka serrana 24 miesiące dojrzewania
Producent: Cesar Nieto, Guijuelo (Salamanca)
Mamy zaszczyt, Państwu zaprezentować jeden z najlepszych hiszpańskich rarytasów z tej najwyższej półki'
Cały udziec,przedniej części świni składający się z łopatki,golonki i nóżki. Mięso to pochodzi ze specjalnie hodowanej rasy IBERICO-PATA NEGRA,
która jest ciemniejsza,a nazwa ta pochodzi od czarnych kopytek.
Pasione są tylko naturalnymi zbożami oraz ziołami a produkcja reglementowana i ograniczona, i dlatego tak wysoko cenione u smakoszy/koneserów.
Jest to produkt markowy, zapakowany/zafoliowany i zapieczętowany u producenta którym to jest mała ale słynna manufaktura szynkowa, wyspecjalizowana tylko w produkcji szynek IBERICO .Została założona w 1943r w rejonie Salamanca u podnóża góry CALVITERO (2401m) i dotychczas rodzinnie prowadzona
Doświadczenia przekazywane są z pokolenia na pokolenie.
Szynka akurat, 18.09.2013 r,po 24 miesiącach naturalnego,pierwotnego dojrzewania,opuściła dojrzewalnie w górach KORDYLIERY.
Może wisieć przynajmniej następne 24 miesiące, do 18.09.2015 r, ale z doświadczenia i relacji naszych smakoszy wiemy, że za smaczna aby tego doczekała.
Polecamy naszym miłośnikom smaków ten wspaniały aromat i smak cienko ,ręcznie pokrojonych plasterków z dodatkiem wspaniałego czerwonego lub białego winka.
SMACZNEGO
Zdjęcia nasze wykonane 08.12.2013 bez jakiegokolwiek sztucznego doświetlania.
Udziec zapakowany jest w czerwonym dekoracyjnym worku i dodatkowo włożony w czerwoną siatkę. Na siatce i udźcu naklejone są oryginalne firmowe etykietki co daje gwarancję niepodmienialności.
Termin przydatności przynajmniej do 18.09.2015