Paleta Iberica
Pata Negra
Waga 3,75kg
RARYTAS RARYTAS
PATA NEGRA PALETA IBERICA
łopatka serrana 24 miesiące dojrzewania.
Producent;Cesar Nieto,Guijuelo(Salamanca)
Mamy zaszczyt,Państwu zaprezentować jeden z
najlepszych hiszpańskich rarytasów z tej
najwyższej półki
Cały udziec,przedniej części świni
składający się z łopatki,golonki i nóżki.
Mięso to pochodzi ze specjalnie hodowlanej
rasy IBERICO-PATA NEGRA,
która jest ciemniejsza,a nazwa ta pochodzi
od czarnych kopytek.
Pasione są tylko naturalnymi zbożami oraz
ziołami a produkcja reglementowana i
ograniczona,i dlatego tak wysoko cenione u
smakoszy/koneserów.
Jest to produkt
markowy,zapakowany/zafoliowany
i zapieczętowany u producenta, którym to
jest mała ale słynna manufaktura
szynkowa,założona w 1943 roku u podnóża
góry CALVITERO(2401m), rodzinnie
prowadzona
i wyspecjalizowana tylko w produkcji
szynek
IBERICO.
Doświadczenie przekazywane są z pokolenia
na
pokolenie.
Szynka akurat po 24 miesiącach naturalnego,
pierwotnego dojrzewania,opuściła
dojrzewalnie w górach KORDYLIERY.
Może wisieć przynajmniej następne 16
miesięcy ale z doświadczenia i relacji
naszych smakoszy wiemy,że za smaczna aby
tego doczekała.Od lat jest w naszej
stałej ofercie jako ulubiony rarytas
naszych klientów.Zawsze można ją dokupić.
Polecamy naszym miłośnikom smaków ten
wspaniały aromat i smak cienko,ręcznie
pokrojonych plasterków z dodatkiem
wspaniałego czerwonego lub białego winka.
Udziec zapakowany jest w czerwonym
dekoracyjnym worku i dodatkowo włożony w
czerwoną siatkę.Na siatce i udźcu naklejone
są oryginalne firmowe etykietki co daje
gwarancje niepodmienialności.
Termin przydatności
przynajmniej do 02.01.2016