Wasabi w proszku 100g
Doskonałe, oryginalne Wasabi w proszku w 100g opakowaniu niezbędne przy podawaniu sushi.
Zastosowanie: Wasabi stosuje się do sushi i sashimi, miesza się go również z sosem sojowym tworząc dip w którym macza się kawałki sushi. Ponadto doskonale nadaje się do podkreślania i wyostrzania smaku wielu innych potraw: mięsnych, ryb, czy jako dodatek do różnego rodzaju sosów nie związanych z kuchnią japońską.
Przygotowanie: Proszek należy rozmieszać z odrobiną ciepłej wody pamiętając o obowiązującej zasadzie: "mniej znaczy lepiej" - Wasabi jest bardzo ostre i już niewielka ilość wystarczy, by poczuć jego intensywny smak, znacznie mocniejszy od znanego nam chrzanu! Po dodaniu wody wymieszać intensywnie, odstawić na 15 minut po czym wymieszać ponownie. Tak przygotowane gotowe jest do podania.
Przechowywanie:
- Proszek Wasabi: należy przechowywać w suchym, szczelnie zamkniętym pojemniku gdyż bardzo szybko łapie wilgoć, twardnieje i zbija się w grudki tracąc swoje walory smakowe. Idealne do przechowywania nadają się np. słoiczki ze szczelnym wiekiem. Natomiast proszek Wasabi już rozrobiony z wodą należy zużyć w ciągu jednego dnia.
- Pasta w tubce: zamknięta nie wymaga specjalnych warunków przechowywania; po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawartość: 100g sproszkowanego korzenia wasabi
Waga brutto (waga do wysyłki): 100g
Skład: Chrzan, gorczyca, witamina C, barwniki E102, E133
Data ważności: 08.2013
--------------------------------------------------------------------------------
Chcesz o coś zapytać? Pisz lub dzwoń:
e-mail: [zasłonięte]@paleczkami.pl
telefon: +48 [zasłonięte] 512 522
Będzie nam miło odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.
--------------------------------------------------------------------------------