Sambal Oelek 200ml
Sambal Oelek (wym. Sambal ulek) to ostra pasta na bazie papryki chili z dodatkiem soli i soku z limonki. Wywodzi się z Indonezji gdzie jest obowiązkową pozycją w każdej tamtejszej kuchni. Przygotowywany ze świeżych lub gotowanych składników, często ścieranych ręcznie w moździerzu. Stosuje się go jako dodatek praktycznie do wszystkiego, w zależności od upodobania do "ostrości" potraw. Istnieje wiele rodzajów Sambali: Belacan (z pastą krewetkową), Asam (z owocami tamarandowca), Mangga (z dodatkiem mango) oraz wiele innych.

Producent: Diamond
Kraj pochodzenia: Chiny
Skład: Chili 70%, woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy, zmodyfikowana skrobia kukurydziana, substancja konserwująca: sorbinian potasu
Data ważności: 23.01.2015
Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
--------------------------------------------------------------------------------
Chcesz o coś zapytać? Pisz lub dzwoń:
e-mail: [zasłonięte]@paleczkami.pl
telefon: +48 [zasłonięte] 512 522
Będzie nam miło odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.
--------------------------------------------------------------------------------
