Ocet ryżowo - zbożowy Kokumotsu 500ml 4,2% Mizkan
Bestseller - numer 1 w Japonii
Kokumotsu: ocet produkowany na bazie mieszanki ryżowo - zbożowej, najpopularniejszy wśród miłośników sushi. Droższy, bardziej delikatny w smaku to Komesu - produkowany wyłącznie na bazie ryżu.
Ocet ryżowy to podstawowy składnik zaprawy do ryżu. By ją przygotować, do octu dodajemy cukier oraz opcjonalnie sól – niektóre źródła podają, by nie używać jej wcale. Proporcje składników zależą od upodobania, średnio na każde 100 g ryżu stosuje się:
- 1 łyżkę stołową octu
- 1 płaską łyżeczkę cukru
- szczyptę soli (opcjonalnie, według gustu)
Całość podgrzewamy aż cukier i sól rozpuszczą się całkowicie. Uwaga: nie doprowadzać do zagotowania zalewy! Odstawiamy aż wystygnie i dopiero wtedy dodajemy do ryżu.
Producent: Mizkan Europe Ltd.
Zawartość: 500ml octu ryżowego
Skład: ocet spirytusowy wytwarzany z alkoholu wyprodukowanego z genetycznie modyfikowanej kukurydzy, pszenica, ryż, kukurydza, ciasto sake.
Data ważności: 10.07.2014
Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
--------------------------------------------------------------------------------
Chcesz o coś zapytać? Pisz lub dzwoń:
e-mail: [zasłonięte]@paleczkami.pl
telefon: +48 [zasłonięte] 512 522
Będzie nam miło odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.
--------------------------------------------------------------------------------