Suszone grzyby Shiitake 50g
Shitake, nazywane również Poku, to japońska nazwa grzyba Ta-ké, rosnącego na drzewach Shii. W tradycyjnej medycynie chińskiej znane również jako „eliksir życia” z powodu swojego unikalnego składu, który powoduje odzyskanie wigoru i witalności. Grzyby Shiitake to najstarsze grzyby uprawiane przez człowieka, wraz z szeregiem innych grzybów popularnych od tysięcy lat w krajach azjatyckich są uznawane za grzyby lecznicze. Regulują system odpornościowy, obniżają poziom cholesterolu a także wspierają leczenie chorób nowotworowych.
Sposób przygotowania: Odcinamy i wyrzucamy twarde ogonki a kapelusze moczymy w zimnej wodzie około 60 minut. Następnie dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy około 10 minut. Nie należy ich gotować zbyt długo gdyż wówczas twardnieją. Tak przygotowane grzyby Shiitake nadają się do spożycia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Produkt nie nadaje się do spożycia na surowo.
Pochodzenie: Chiny
Skład: 100% grzyby shiitake
Data ważności: 30.05.2014
Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu. Nie wymagają przechowywania w lodówce.
--------------------------------------------------------------------------------
Chcesz o coś zapytać? Pisz lub dzwoń:
e-mail: [zasłonięte]@paleczkami.pl
telefon: +48 [zasłonięte] 512 522
Będzie nam miło odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania.
--------------------------------------------------------------------------------