Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pakowarka Próżniowa Zgrzewarka z odsysaniem CVP100

31-07-2012, 6:21
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 770 zł     
Użytkownik www_zenter_pl
numer aukcji: 2432506740
Miejscowość Sandomierz
Wyświetleń: 31   
Koniec: 03-07-2012 12:13:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

+48 [zasłonięte]-529-950
(15) 81-43-754
Codziennie 9:00 - 17:00

Bank PKO BP o/Sandomierz
79 1020 [zasłonięte] 4[zasłonięte]9260002 [zasłonięte] 005596
Pakowarka Próżniowa Zgrzewarka z odsysaniem CVP100


770.00 PLN

PROMOCJA: NOWA LEPSZA CENA 770 zł brutto (Stara cena 859 zł brutto) - Promocja ważna do wyczerpania zapasów

Przed zakupem prosimy o kontakt w sprawie dostępności!
 

 

Bezkomorowa zewnętrzna pakowarka próżniowa CAS CVP-100 służy do pakowania produktów spożywczych i artykułów przemysłowych w woreczkach zamykanych próżniowo.

Pakowarka CAS CVP-100 może być stosowana wszędzie tam, gdzie wymagane jest szybkie zapakowanie produktów. Urządzenie jest przeznaczone do pracy w sklepach, restauracjach, barach, punktach fast-food, cateringu itp.

Dzięki wykorzystaniu zalet pakowania próżnowego, trwałość produków zapakowanych tą metodą ulega znaczneu wydłużeniu, w porównaniu ze zwykłymi metodami pakowania, pod warunkiem przechowywania we właściwych warunkach.

Obsługa pakowarki CVP-100 jest bardzo intuicyjna, a dzięki niewielkim rozmiarom urządzenie można łatwo przenosić i przechowywać. Zastosowana w urządzeniu technika bezkomorowego pakowania próżniowego, polega na wytworzeniu próżni wewnątrz woreczka stanowiącego opakowanie towaru i wykonaniu zgrzewu zamykającego. Podczas procesu pakowania, opakowanie zawierające produkt znajduje sie na zewnątrz pakowarki prózniowej. Dzięki zastosowaniu techniki bezkomorowego pakowania próżniowego, urządzenie może służyc do pakowania produktów o zróżnicowanych gabarytach, wielokrotnie przekraczających wymiary pakowarki. W tym przypadku można stosować własnoręcznie przygotowane woreczki odcinane z rolki folii w postaci "rękawa".

Pakowarki CAS CVP-100 są dostarczane razem z zestawem startowym materiałow eksploatacyjnych. Zestaw startowy zawiera 10 woreczków o wymiarach 200x300mm, oraz 1 rolkę folii w postaci "rękawa" do przygotowania woręczków.

 

Uwaga:
Do pakowania produktów należy stosować woreczki wykonane z moletowanej foli barierowej PAPE, przeznaczone do bezkomorowego pakowania próżniowego.


Ważne:

Do pakowania artykułów spożywczych należy stosować opakowania posiadające atest dopuszczający do bezpośredniego kontaktu z żywnością i tłuszczami spożywczymi.

 

WORECZKI i RĘKAWY FOLIOWE DO PAKOWARKI CVP DOSTĘPNE NA INNYCH NASZYCH AUKCJACH.

 

W ZESTAWIE:

Woreczki do pakowarki próżniowej

Rękaw foliowy do pakowarki próżniowej.

Instrukcja w języku polskim

Pisemna gwarancja 2 lata

Certyfikat CE


Cechy

Zakres zastosowań pakowarek CAS CVP:

  • Pakowanie artykułów spożywczych w sklepach, restauracjach, barach, punktach fast-food, cateringu itp.
  • Pakowanie artykułów medycznych
  • Pakowanie części i podzespołów elektronicznych
  • Pakowanie innych produktów, np, plików dokumentów, banknotów itp. w celu zmniejszenia objętości i ochrony przed warunkami zewnętrznymi.

Opcje

  • Możliwość zgrzewania woreczków o dowolnej długości odcinanych z rolki zawierającej folie w postaci rękawa.
  • Możliwość użycia w połączeniu z pojemnikami do pakowania próżniowego.

 

Specyfikacja

 

Model: CVP-100
Wymiary pakowarki WxDxH (mm) 370x150x65
Wymiary listwy zgrzewającej (mm) 280
Wydajność pompy próżniowej (m3/h) 0,65
Pobór mocy (W) 120
Masa netto (kg) 2,6
Masa brutto (kg) 2,8
Wymiary opakowania (mm) 420x200x120

 

ZDJĘCIA:

 

 

 

 

 

 

 

 

Urządzenie próżniowe pozwala przedłużyć okres trwałości żywności aż do 5 razy. Poza tym przechowywana w ten sposób żywność nie traci smaku, zachowuje swoją wartość odżywczą i jest chroniona przed bakteriami, pleśniami i innymi drobnoustrojami.Pakowanie próżniowe przedłuża trwałość nie tylko żywności przechowywanej zwyczajowo w lodówce, ale także żywności przechowywanej w temperaturze pokojowej lub w zamrażarce, oraz gotowych dań – patrz tabela poniżej.

okres przechowywania
bez pakowania próżniowego przy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych
Żywność chłodzona (ok. 5°C)
Białe mięso 2-3 dni 6-9 dni
Czerwone mięso 3-4 dni 8-9 dni
Ryby całe 1-3 dni 4-5 dni
Dziczyzna 1-3 dni 5-7 dni
Miękka kiełbasa, parówki 2-3 dni 8-9 dni
Sucha kiełbasa krojona 7-9 dni 20-25 dni
Wędliny 7-15 dni 25-40 dni
Krojone wędliny 4-6 dni 20-25 dni
Sery miękkie 5-7 dni 14-20 dni
Sery twarde 15-20 dni 25-60 dni
Warzywa 1-3 dni 7-10 dni
Owoce 5-7 dni 14-20 dni
Żywność mrożona (ok. -18°C)
Mięso 4-6 miesięcy 15-20 miesięcy
Ryby 3-4 miesiące 10-12 miesięcy
Warzywa 8-10 miesięcy 18-24 miesiące
Żywność gotowana, poddana obróbce cieplnej
Potrawy gotowane ogólnie 2-3 dni 6-10 dni
Kasze, zupy jarzynowe 2-3 dni 6-10 dni
Makarony, ryż 2-3 dni 6-8 dni
Mięso gotowane, pieczone 3-5 dni 10-15 dni
okres przechowywania
bez pakowania próżniowego przy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych
Żywność przechowywana w temperaturze pokojowej (ok. 20°C)
Makarony 5-6 miesięcy 12 miesięcy
Ryż 5-6 miesięcy 12 miesięcy
Suszone owoce 3-4 miesiące 12 miesięcy
Kawa 2-3 miesiące 12 miesięcy
Herbata 5-6 miesięcy 12 miesięcy

Informacje zawarte w tabeli mają charakter wyłącznie orientacyjny, ponieważ okres trwałości żywności zależy od jej świeżości w początkowej fazie obróbki, sposobów obróbki oraz od prawidłowego stosowania urządzenia.


KOSZT WYSYŁKI KURIEREM ZA POBRANIEM
KOSZT WYSYŁKI KURIEREM
ODBIÓR OSOBISTY W SIEDZIBIE FIRMY
35.00 PLN
22.00 PLN
0.00 PLN