Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pakowarka próżniowa stal nierdzewna paczkowarka

05-02-2014, 19:33
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 3 330 zł     
Użytkownik ewelina-biurog4t
numer aukcji: 3910230914
Miejscowość Przysucha
Wyświetleń: 26   
Koniec: 05-02-2014 19:23:46
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

www.ojtanio.pl
Wszystkie aukcje | Komentarze | Strona "O mnie" | Wyślij wiadomość | Dodaj do ulubionych
HIT!

Pakowarka próżniowa DZ 300

Stal NIERDZEWNA

Kontakt

 

tel:[zasłonięte]605-11-40


gg: 45[zasłonięte]734


e-mail: [zasłonięte]@ojtanio.pl

skype: ewelina.gocel

 

Punkt sprzedaży :

Ul. Krakowska 42

26-400 Przysucha



Wysyłka

 

Przesyłka kurierska: 19 zł


Przesyłka kurierska pobraniowa:

24 zł

 

Dodatkowe ubezpieczenie przesyłki: + 5 zł


Odbiór osobisty: 0 zł


Płatności

Nr konta:

Deutsche Bank PBC S.A.

76 1910 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0488771 [zasłonięte] 913701

 

Zalety pakowania próżniowego:

- zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych 

- wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia

- Zyski związane z ograniczeniem psucia produktów

- opakowanie zapewnia apetyczny wygład i smak

- wygoda w transporcie

- szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi)

 

Pakowarka ma zastosowanie w:

*Przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:

-  mięso surowe, przetworzone (np. wędliny)

-  półprodukty, przetwory mączne, sery

-  płyny, warzywa, owoce

*Przemyśle elektronicznym

*Przemyśle chemicznym, medycznym itp.

     

Cechy :

- wykonanie ze stali nierdzewnej

- przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania

- czytelny i prosty w obsłudze  panel sterowania

- małe gabaryty i elegancki design

- proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry : czas wypróżniania, czas zgrzewania  temperaturę zgrzewania

- możliwość pakowania produktów mokrych ,suchych, twardych, miękkich, płynnych , produktów pylących.

- Szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE


Metoda ta polega na zapakowaniu produkty próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie.  Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej,  technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu,  że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.

W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie  w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100º Celsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam  przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:

                        cielęcina                          65 – 68  º C

                           ryba                               58 – 60 º C

                      wołowina                          58 – 60 º C

                     wieprzowina                      65 – 66 º C

                          drób                               65 – 71 º C

                        warzywa                          80 – 85 º C

             Gotowaniu  zazwyczaj towarzyszy „wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna.  W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.

         Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.

         Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”



DANE TECHNICZNE: 

Model: DZ-300
Wielkość komory: 390 x 295 x 50 mm
Rozmiar Uszczelnienia: 260 x 8 mm
Typ uszczelnienia: pojedynczy rząd
Max długość produktu: 33 cm
Max wysokość produktu ok 12 cm
Napięcie: 220/50 60 Hz
Wymiary: 495 x 340 x 375 mm
Waga: 33 kg
Wydajność pompy próżniowej 8m3/h
Zużycie prądu: 700 W
moc silnika: 370 w



Dodatkowo w zestawie otrzymają Państwo:

-olej

-taśma kanthal

-teflon

-tacka

-literki do nabijania daty na zgrzewie

 

 

Działanie urządzenia: http://www.youtube.com/watch?v=I4wmlthc2Hg

 

 





Pakowarka próżniowa stal nierdzewna paczkowarka

 

Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub na życzenie Fakturę Vat !!





Produkt jest objęty 12 miesięczną gwarancją.

 

 

Zapraszamy do współpracy! W razie pytań

prosimy o kontakt telefoniczny lub e-mail.


 

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!