Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pakowarka próżniowa paczkowarka spożywcza przemysł

10-02-2014, 10:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4 700 zł     
Użytkownik ewelina-biurog4t
numer aukcji: 3922613071
Miejscowość Przysucha
Wyświetleń: 43   
Koniec: 10-02-2014 09:51:27
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

www.ojtanio.pl
Wszystkie aukcje | Komentarze | Strona "O mnie" | Wyślij wiadomość | Dodaj do ulubionych
HIT!

Pakowarka próżniowa ZQ4002D

Stal NIERDZEWNA

Kontakt

 

tel:[zasłonięte]605-11-40


gg: 45[zasłonięte]734


e-mail: [zasłonięte]@ojtanio.pl

skype: ewelina.gocel

 

Punkt sprzedaży :

Ul. Krakowska 42

26-400 Przysucha



Wysyłka

 

Przesyłka kurierska: 0 zł


Przesyłka kurierska pobraniowa:

50 zł

 

Dodatkowe ubezpieczenie przesyłki: + 5 zł


Odbiór osobisty: 0 zł


Płatności

Nr konta:

Deutsche Bank PBC S.A.

76 1910 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0488771 [zasłonięte] 913701

 

 

Zalety pakowania próżniowego:

- zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych

- wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia

- Zyski związane z ograniczeniem psucia produktów

- opakowanie zapewnia apetyczny wygład i smak

- wygoda w transporcie

- szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi)

 

Pakowarka ma zastosowanie w :

1. przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:

- mięso surowe, przetworzone (np. wędliny)

- półprodukty, przetwory mączne, sery

- płyny, warzywa, owoce

2. Przemyśle elektronicznym

3. Przemyśle chemicznym, medycznym itp.

 

Cechy :

- wykonanie ze stali nierdzewnej

- przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania

- czytelny i prosty w obsłudze panel sterowania

- małe gabaryty i elegancki design

- proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry : czas wypróżniania, czas zgrzewania temperaturę zgrzewania

- możliwość pakowania produktów mokrych ,suchych, twardych, miękkich, płynnych , produktów pylących.

- Szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE


Metoda ta polega na zapakowaniu produkty próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie. Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej, technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu, że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.

W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100º Celsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw.

 

Poniżej przedstawiam przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:

cielęcina 65 – 68 º C

ryba 58 – 60 º C

wołowina 58 – 60 º C

wieprzowina 65 – 66 º C

drób 65 – 71 º C

warzywa 80 – 85 º C

 

Gotowaniu zazwyczaj towarzyszy „wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna. W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.

 

Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.


Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”

 


DANE TECHNICZNE:

Model: ZQ-400/2D
Zasilanie: 230 v 50 Hz
Moc: 0,75 kW

Moc zgrzewania: 0,8 kW
Wymiary zgrzewu: 40 cm x 10 mm (Dwie listwy grzewcze)

Wydajność pompy: 20 m 3/h

pojemność opróżniania: 5,5 L

Wydajność zgrzewarki: 13 szt/min
Waga: 80 kg
Wymiary maszyny: 540 mm (długość ) x 510 mm (szerokość) x 920 mm (wysokość)
Wymiary komory: 440 mm x 420 mm 70 mm
Odległość miedzy listwami: 34 cm
Wysokość produktu: max 13 cm - wypukła komora (wysokość 6 cm)



Produkt jest objęty 12 miesięczną gwarancją.



W Zestawie:

 

  1. taśma Kanthal

  2. Teflon

  3. uszczelka

  4. gumowe literki i liczby do nabicia na zgrzewie

  5. śrubokręt

  6. klucz imbusowy

  7. olej

  8. podstawka ze stali nierdzewnej

 



Pakowarka próżniowa paczkowarka spożywcza przemysł

 

Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub na życzenie Fakturę Vat !!





Produkt jest objęty 12 miesięczną gwarancją.

 

 

Zapraszamy do współpracy! W razie pytań

prosimy o kontakt telefoniczny lub e-mail.


 

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!