Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pakowarka Próżniowa Komorowa CAS CVP350 2 lata gwa

31-07-2012, 6:20
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 6 800 zł     
Użytkownik www_zenter_pl
numer aukcji: 2432506738
Miejscowość Sandomierz
Wyświetleń: 7   
Koniec: 03-07-2012 12:13:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

+48 [zasłonięte]-529-950
(15) 81-43-754
Codziennie 9:00 - 17:00

Bank PKO BP o/Sandomierz
79 1020 [zasłonięte] 4[zasłonięte]9260002 [zasłonięte] 005596
Pakowarka Próżniowa Komorowa CAS CVP350 2 lata gwa


6 800.00 PLN

Stołowe pakowarki próżniowe CAS CVP są przeznaczone do pakowania produktów spożywczych i artykułów przemysłowych. Technika pakowania polega na wytworzeniu próżni wewnątrz woreczka stanowiącego opakowanie towaru i wykonaniu zgrzewu zamykającego. Procesy te zachodzą wewnątrz zamkniętej komory pakowarki prózniowej.

Aby zapewnić możliwość łatwego dostosowania parametrów pakowarki do wymogów użytkownika, oferujemy trzy modele urządzeń o zróżnicowanej wielkości komory pakującej. W pakowarkach CAS CVP, dzięki zastosowaniu pomp próżniowych o wydajności dostosowanej do wielkości komory pakowarki, osiągnięto krótki czas trwania cyklu pakowania towaru.

Zastosowanie sterownika mikroprocesorowego pozwoliło na automatyczne sterowanie pracą urządzenia, a poszczególne fazy cyklu pakowania realizowane są zgodnie z parametrami ustawionymi w pamięci sterownika pakowarki.

Konstrukcja pakowarek CAS CVP pozwala na wykonanie w linii zgrzewu napisu informującego :

  • o dacie pakowania towaru
  • o dacie trwałości towaru
  • o nazwie producenta itp
W tym celu pakowarki są wyposażone w zestaw czcionek oraz dwustronną listwę zgrzewającą pozwalającą na:
  • wykonanie zgrzewu z napisem informacyjnym
  • wykonanie standardowego zgrzewu

Zakres zastosowań pakowarek CAS CVP:

  • Pakowanie artykułów spożywczych w sklepach, hurtowniach, gastronomii, zakładach produkcyjnych i przetwórczych branży żywnościowej
  • Pakowanie artykułów medycznych
  • Pakowanie części i podzespołów elektronicznych
  • Pakowanie innych produktów, np, pojemników z tuszem do drukarek atramentowych, a także plików dokumentów, banknotów itp. w celu zmniejszenia objętości i ochrony przed warunkami zewnętrznymi
  • Pakowanie artykułów chemicznych (z wyłączeniem artykułów łatwopalnych, agresywnych chemicznie oraz niebezpiecznych)
Pakowarki CAS CVP są dostarczane razem z zestawem akcesoriów eksploatacyjnych zawierającym: butelkę oleju do pompy próżniowej, zapasową uszczelkę pokrywy komory próżniowej, oraz zapasowe elementy listwy grzewczej, taśmę grzewczą i taśmę ochronną z tkaniny teflonowej.

Uwaga:
Do pakowania produktów należy stosować woreczki wykonane z foli barierowej PAPE, dostosowanej do wymogów pakowania próżniowego.

Ważne:

Do pakowania artykułów spożywczych należy stosować odpowiednie rodzaje woreczków/folii posiadających atest dopuszczający do bezpośredniego kontaktu z żywnością i tłuszczami spożywczymi.

W ZESTAWIE: KOMPLET CZCIONEK, ZAPASOWE USZCZELKI DO POKRYWY, OLEJ DO POMPY PRÓZNIOWEJ

2 LATA PISEMNEJ GWARANCJI

PRZED ZAKUPEM PROSIMY O KONTAKT W SPRAWIE DOSTĘPNOŚCI



Cechy

  • Łatwa i bezpieczna obsługa
  • Wydajna pompa próżniowa zapewniająca krótki czas procesu pakowania
  • Mikroprocesorowy sterownik pozwalający na łatwe wprowadzenie parametrów poszczególnych faz cyklu pakowania
  • Czytelny manometr zegarowy pozwalający na precyzyjne określenie momentu osiągnięcia wymaganego poziomu próżni w komorze pakowarki
  • Funkcja automatycznego uruchomienia cyklu pakowania przez zamknięcie pokrywy komory pakowarki
  • Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej
  • Ochrona przed przywieraniem folii przez pokrycie elementów grzejnych warstwą tkaniny teflonowej
  • Najwyższa jakość wykonania i zgodność z obowiązującymi normami potwierdzona certyfikatem CE

Specyfikacja

Model: CVP-260/PD CVP-350/MS CVP450/A
Wymiary pakowarki WxDxH 480x330x320 560x425x460 560x520x460
Wymiary komory pakowarki wxdxh(całkowita)/h1(wnęki komory) 385x280x90mm/50mm 450x370x220mm/170mm 460x450x220/170mm
Wymiary listwy zgrzewającej (WxD) 260x8 350x8 450x8
Wydajność pompy próżniowej (m3/h) 10 20 20
Wydajność (cykli/min) 1~2 1~2 1~2
Pobór mocy (kW) 0,37 0.90 0,90
Masa netto (kg) 36 62 68
Masa brutto (kg) 44 73 80
Wymiary opakowania (mm) 570x440x460 670x550x600 670x620x600

ZDJĘCIA:

ZESTAW CZCIONEK DO PAKOWAREK CAS - w komplecie

INTUICYJNY PANEL STERUJĄCY

CVP-450

CVP-350

CVP-260

Urządzenie próżniowe pozwala przedłużyć okres trwałości żywności aż do 5 razy. Poza tym przechowywana w ten sposób żywność nie traci smaku, zachowuje swoją wartość odżywczą i jest chroniona przed bakteriami, pleśniami i innymi drobnoustrojami.Pakowanie próżniowe przedłuża trwałość nie tylko żywności przechowywanej zwyczajowo w lodówce, ale także żywności przechowywanej w temperaturze pokojowej lub w zamrażarce, oraz gotowych dań – patrz tabela poniżej.

okres przechowywania
bez pakowania próżniowego przy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych
Żywność chłodzona (ok. 5°C)
Białe mięso 2-3 dni 6-9 dni
Czerwone mięso 3-4 dni 8-9 dni
Ryby całe 1-3 dni 4-5 dni
Dziczyzna 1-3 dni 5-7 dni
Miękka kiełbasa, parówki 2-3 dni 8-9 dni
Sucha kiełbasa krojona 7-9 dni 20-25 dni
Wędliny 7-15 dni 25-40 dni
Krojone wędliny 4-6 dni 20-25 dni
Sery miękkie 5-7 dni 14-20 dni
Sery twarde 15-20 dni 25-60 dni
Warzywa 1-3 dni 7-10 dni
Owoce 5-7 dni 14-20 dni
Żywność mrożona (ok. -18°C)
Mięso 4-6 miesięcy 15-20 miesięcy
Ryby 3-4 miesiące 10-12 miesięcy
Warzywa 8-10 miesięcy 18-24 miesiące
Żywność gotowana, poddana obróbce cieplnej
Potrawy gotowane ogólnie 2-3 dni 6-10 dni
Kasze, zupy jarzynowe 2-3 dni 6-10 dni
Makarony, ryż 2-3 dni 6-8 dni
Mięso gotowane, pieczone 3-5 dni 10-15 dni
okres przechowywania
bez pakowania próżniowego przy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych
Żywność przechowywana w temperaturze pokojowej (ok. 20°C)
Makarony 5-6 miesięcy 12 miesięcy
Ryż 5-6 miesięcy 12 miesięcy
Suszone owoce 3-4 miesiące 12 miesięcy
Kawa 2-3 miesiące 12 miesięcy
Herbata 5-6 miesięcy 12 miesięcy

Informacje zawarte w tabeli mają charakter wyłącznie orientacyjny, ponieważ okres trwałości żywności zależy od jej świeżości w początkowej fazie obróbki, sposobów obróbki oraz od prawidłowego stosowania urządzenia.


KOSZT WYSYŁKI KURIEREM ZA POBRANIEM
KOSZT WYSYŁKI KURIEREM
ODBIÓR OSOBISTY W SIEDZIBIE FIRMY
100.00 PLN
80.00 PLN
0.00 PLN