Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PAKOWARKA PRÓŻNIOWA DZ 300 TECH-PRIM

23-01-2014, 19:56
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2 099 zł     
Użytkownik Jazwiecki_2009
numer aukcji: 3890912345
Miejscowość Przecław
Wyświetleń: 36   
Koniec: 23-01-2014 19:33:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam serdecznie!Mam do sprzedania pakowarkę próżniową.Rok produkcji 2012.Firma Tech-Prim.Stan dobry,użytkowana umiarkowanie do końca 2013r. Zalety pakowania próżniowego: - zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych - wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia - Zyski związane z ograniczeniem psucia produktów - opakowanie zapewnia apetyczny wygląd i smak - wygoda w transporcie - szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi) Zastosowanie: Pakowarka ma zastosowanie w : 1. przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak: - mięso surowe, przetworzone (np. wędliny) - półprodukty, przetwory mączne, sery - płyny, warzywa, owoce 2. Przemyśle elektronicznym 3. Przemyśle chemicznym, medycznym itp. Cechy : - wykonanie ze stali nierdzewnej - przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania - czytelny i prosty w obsłudze panel sterowania - małe gabaryty i elegancki design - proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry : czas wypróżniania, czas zgrzewania temperaturę zgrzewania - możliwość pakowania produktów mokrych ,suchych, twardych, miękkich, płynnych , produktów pylących. - Szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE „Metoda ta polega na zapakowaniu produkty próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie. Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej, technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu, że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach. W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100ºCelsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów: cielęcina 65 – 68 ºC ryba 58 – 60 º C wołowina 58 – 60 º C wieprzowina 65 – 66 º C drób 65 – 71 º C warzywa 80 – 85 º C Gotowaniu zazwyczaj towarzyszy „wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna. W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku. Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw. Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.” DANE TECHNICZNE: Model no: DZ-300 Wielkość komory: 390x295x50mm Rozmiar Uszczelnienia : 260x8mm Typ uszczelnienia: pojedynczy rząd Max długość produktu: 33 cm Max wysokość produktu ok 12 cm Napięcie: 220/50 60 Hz Wymiary: 495x340x375mm Waga: 33kg wydajność pompy próżniowej 8m3/h Zużycie prądu: 700W moc silnika: 370w W zestawie - olej - zapasowa uszczelka - UWAGA:brak taśmy ochronnej na zgrzewaczu!