Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PŁYTKA SOLNA, SÓL HIMALAJSKA do grilowania

11-06-2015, 18:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik avantibio
numer aukcji: 5401155252
Miejscowość Panki
Wyświetleń: 30   
Koniec: 11-06-2015 17:59:34

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 1.40 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 kontakt

tel: 791 [zasłonięte] 533

 

[zasłonięte]@op.pl

 

kontakt telefoniczny

pn-pt 8-18

 

WWW.SOLHIMALAJSKA.COM

 wysyłka

Nasze paczki doręcza

 

DPD

płatność

IDEA BANK


38 1950 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0010683 [zasłonięte] 060502


 dane firmy

 

 

AVANTI

Obozowa 71/44

01-425 Warszawa

NIP: 574[zasłonięte]9250

 

 

PŁYTKA Z SOLI HIMALAJSKIEJ

do smażenia / grillowania potraw


 

 

- KRAJ POCHODZENIA:PAKISTAN

- CERTYFIKOWANE POCHODZENIE

 

 

Płytka solna może być wykorzystywana do przygotowywania potraw w piekarniku lub nad płomieniem palnika gazowego lub elektrycznego, a także na grillu. Należy pamiętać, że w wysokiej temperaturze, płytka solna może stać się biała w niektórych miejscach. Jest to normalne. Po ochłodzeniu płytka zmieni swój kolor na pierwotny. Przed rozpoczęciem przygotowywania potraw, upewnij się, że płytka solna jest całkowicie sucha, ponieważ utrzymująca się woda bądź wilgoć wewnątrz płytki może spowodować jej uszkodzenie. Zwykle czas osuszania powinien wynosić co najmniej 24 godziny od momentu ostatniego kontaktu z wodą

 

 

Żywność znajdująca się na płytkach solnych otrzymuje naturalny słonawy smak oraz wchłaniane są minerały konieczne dla dobrego stanu zdrowia i długich lat życia. Jeżeli np. cienkie plastry ryb takich jak łosoś lub tuńczyk pozostaną na dłuższy czas na cegiełkach solnych to wchłonięta sól będzie działać jak środek konserwujący – produkty te nie zepsują się. Ogólnie rzecz biorąc, płytki solne dodają słonego smaku wilgotnym potrawom. W przypadku żywności suchej sól nie zostanie wchłonięta. Na przykład, jeśli użyjesz płytki solnej do podania sera to, mimo, że, sól zostanie w małej ilości wchłonięta, smak sera pozostanie taki sam

 


Płytki solne mogą być używane do przygotowywania cienkich plastrów mięsa, ryb lub owoców morza. Po prostu schłodź płytkę solną, a następnie umieścić cienkie paski tuńczyka lub carpaccio z wołowiny bezpośrednio na płytce. Proces nasalania produktów wymaga czasu.

 


Wyobraź sobie, że gotujesz swoje posiłki na płytce solnej liczącej 250 milionów lat. Czy istnieje lepszy sposób uzyskania najlepszego smaku i najczystszej potrawy? Płytki soli himalajskiej mogą być podgrzewane nawet do 450 stopni Celsjusza i wykorzystywane do lekkiego podsmażania wszelkiego rodzaju żywności. Po gotowaniu, temperatura płytki powróci z czasem do temperatury pokojowej, i wtedy będziesz mógł ją wykorzystać do podawania potraw!

 

 


ZOBACZ OFERTĘ NASZYCH POZOSTAŁYCH PRODUKTÓW Z SOLI HIMALAJSKIEJ

 

odwiedź naszą stronę

www.solhimalajska.com

 

 

GCS-AP1-R

PŁYTKA SOLNA, SÓL HIMALAJSKA do grilowania