Płyta Samsung CTN 464KC01
Kuchnia bez ograniczeń
• Strefy uniwersalnego gotowania nie pozwolą na monotonię
• Otwarte strefy grzejne Anydish pomieszczą wiele naczyń jednocześnie
• Wyjątkowo wygodny system sterowania funkcjami
• Dźwiękowy system powiadamiania o wrzeniu
Ramka 2 listwy boczne ze stali nierdzewnej, z przodu bez ramki
Tryby 4 szybkie
Typ: indukcyjna
Rodzaj sterowania Touch Control
Ogólne
Grzałka Indukcja
Timer
Typ wyświetlacza dotykowe
Regulacja mocy
Włącznik/wyłącznik zasilania
Wskaźnik ciepła resztkowego
Blokada rodzicielska
Wydajność
Poje grzejne (szkło ceramiczne)
Pojedyncze (145 mm, 1,2 kW) 160 mm 1,4/2,0 K
Podwójne (210/120 mm, 2,2 kW) 210 mm 2,2/3,2 K, Single (180mm,1.8kw)
Dowolne naczynia 1,8/2,6 K
Parametry fizyczne
Waga Netto 11,3 kg
Wymiary netto (szer. x wys. x gł.) 575 x 505 x 56 mm
Strefa uniwersalnego gotowania utrzymuje kuchenne naczynia w formie
Poproś swoich gości, aby przygotowali się na prawdziwą kulinarną ucztę. Płyty indukcyjne Samsung wyposażone są w strefy uniwersalnego gotowania, w których można przyrządzać najrozmaitsze przysmaki w naczyniach o dowolnym kształcie. Jeżeli rzeczywiście różnorodność dodaje życiu smaku, strefy uniwersalnego gotowania zmieniają świat w prawdziwy raj dla podniebienia.
Więcej przestrzeni dla większej różnorodności
Poproś swoich gości, aby przygotowali się na prawdziwą kulinarną ucztę. Płyty indukcyjne Samsung wyposażone są w otwarte strefy grzejne Anydish, które pomieszczą wiele naczyń jednocześnie, w tym także duży podgrzewacz i półmiski. Dzięki precyzyjnie opracowanej technologii grzewczej nie ma nic prostszego niż przygotowanie pełnej palety sosów na przyjęcie. Jeżeli faktycznie różnorodność dodaje życiu smaku, otwarte strefy grzejne Anydish zmieniają świat w prawdziwy raj dla podniebienia.
Łatwe sterowanie temperaturą dzięki funkcji Slide lub Direct Select
Mając do dyspozycji interfejs użytkownika z funkcjami sterowania Slide i Direct Select, jesteś kapitanem swojej kuchni. Sterowanie bazujące na Slide i Direct Select ułatwia kontrolowanie wszystkich funkcji poprzez wyjątkowo wygodny zewnętrzny panel wyświetlacza LED. Ustawianie i zmiany poziomu temperatury są wykonywane jednym ruchem – wystarczy dotknąć lub przesunąć palcem po panelu sterowania. Interfejs użytkownika wyposażony w funkcje Slide i Direct Select sprawia, że każdy ruch palcem staje się rozkazem.
Bezpieczeństwo działania
Neutralna powierzchnia generuje ciepło dopiero w kontakcie z naczyniami ze stali nierdzewnej lub innymi materiałami kompatybilnymi z płytami indukcyjnymi. Bez ryzyka oparzeń ani innych zagrożeń.
Inteligentna funkcja automatycznego wykrywania wrzenia sygnalizuje, że woda właśnie się zagotowała
Dzięki automatycznej funkcji gotowania wody już nigdy nie przypalisz żadnego naczynia. Technologia indukcyjna Samsung w inteligentny sposób wykrywa temperaturę wrzenia wody i dźwiękiem sygnalizuje jej osiągnięcie. Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego wystarczy włożyć do garnka makaron lub inne składniki.
Aby oczyścić płytę, wystarczy zwykłe przetarcie ściereczką
Z łatwą do wyczyszczenia ceramiczną powierzchnią gotowania nie musisz martwić się o rozlane potrawy. Gładka, ergonomiczna powierzchnia sprawia, że usuwanie rozlanych płynów i rozprysków tłuszczu ogranicza się do szybkiego przetarcia miękką ściereczką. A ponieważ powierzchnia ceramiczna nie nagrzewa się tak mocno, jak w przypadku innych kuchenek elektrycznych, nie ma ryzyka przywarcia rozlanych potraw. Więcej czasu zużyjesz z pewnością na wyczyszczenie talerza niż płyty grzewczej.
Przy tej funkcji na pewno się nie oparzysz
Nasze wskaźniki sterowania i funkcji pozwalają uniknąć oparzeń spowodowanych kontaktem z gorącą powierzchnią płyty. To naprawdę proste: wskaźnik ciepła resztkowego w kształcie litery H sygnalizuje stygnięcie płyty. Gdy duża litera „H” zmienia się w małą „h”, płyta jest na tyle chłodna, że można jej bezpiecznie dotknąć.
Urządź członkom rodziny i przyjaciołom ciepłe powitanie, serwując im smaczne i ciepłe dania.
Nigdy więcej wystygłych potraw. Elektryczna płyta Samsung automatycznie podtrzymuje temperaturę dań na poziomie ok. 60°C. Jest to przydatna funkcja także przy przyrządzaniu potraw, które wymagają powolnego duszenia przez dość długi czas, np. sosy, gulasze czy fondue.