OKAP PRZYŚCIENNY
ELICA SPACE BLACK
OKAP WYSPOWY
MIELE DA 7000 D
PŁYTA CERAMICZNA
AEG HK 955070 XB
ZMYWARKA DO ZABUDOWY
AEG F 88060 VIOP
ZLEWOZMYWAK CERAMICZNY
VILLEROY&BOCH SUBWAY XU
|
Płyta indukcyjna
SMEG SI 644 D
Bezramkowa płyta indukcyjna firmy SMEG, umożliwia profesjonalne gotowanie na ceramicznej powierzchni. Wykonana z czarnego szkła "Suprema",posiada wyjątkową odporność na wysoką temperaturę i jest łatwa w utrzymaniu czystości. Szybkie działanie stref grzewczych i zwiększone bezpieczeństwo systemu gotowania sprawia, że płyta jest znakomitym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą profesjonalnie i oszczędnie gotować.
PODSTAWOWE PARAMETRY
• szerokość: 60 cm
• sterowanie: sensorowe
• pola grzewcze: 4 strefy indukcyjne
• funkcje specjalne: 4 BOOSTER
• ilość poziomów mocy: 15
• pobór mocy: 5,9 kW
• wykończenie: czarne szkło/grafika w kolorze szarym
• typ: bezramkowa, proste krawędzie boczne
ESTETYKA I STEROWANIE
• łatwe do czyszczenia czarne szkło ceramiczne "Suprema"
• sterowanie dotykowe
POLA GRZEWCZE
• 4 strefy indukcyjne
• 4 BOOSTER (P)
• 15 poziomów ustawienia mocy
• minimalnie zarysowane średnice stref indukcyjnych w kolorze złotym
• grafika w kolorze szarym
• timer
• automatyczne wyłączenie
• sygnał dźwiękowy po zakończeniu gotowania
• automatyczne dostosowanie do rozmiaru naczyń
• funkcja utrzymania ciepła
• funkcja STOP
MOC PÓL GRZEWCZYCH
• lewa przednia: 2,0 kW – BOOSTER 2,8 kW
Ř 180 mm / min. Ř 100 mm
• lewa tylna: 2,0 kW – BOOSTER 2,8 kW
Ř 180 mm / min. Ř 100 mm
• prawa przednia : 1,4 kW – BOOSTER 2,0 kW
Ř 160 mm – min. Ř 100 mm
• prawa tylna : 2,0 kW – BOOSTER 3,1 kW
Ř 230 mm – min. Ř 100 mm
• nominalny pobór mocy: 5,9 kW
• wymagane napięcie/częstotliwość prądu: 220-240V/50-60Hz
BEZPIECZEŃSTWO
• wskaźnik ciepła resztkowego
• blokada bezpieczeństwa przed dziećmi
• automatyczne rozpoznawanie obecności naczyń
• automatyczne wyłączenie w przypadku zdjęcia naczynia
• system zabezpieczający przed przypadkowym działaniem urządzenia: wykrywa małe przedmioty
• system zapobiegający przegrzaniu
Indukcja to nowoczesna technologia, która umożliwia szybsze gotowanie w porównaniu do większości metod i zapewnia precyzyjną kontrolę temperatury. Dodatkowo, indukcja ma na celu optymalne wykorzystanie energii i obniżenie utraty ciepła przez podgrzewanie wyłącznie dna naczynia. Moc generowana jest bezpośrednio poprzez dno naczynia, które styka się z magnetyczna strefą grzewczą. Powierzchnia płyty nie nagrzewa się, przyjmuje jedynie ciepło resztkowe z dna naczynia. Zaletą używania płyt indukcyjnych jest przede wszystkim oszczędność energii, krótszy czas gotowania, bezpieczeństwo i funkcjonalność.
WAŻNE WSKAZÓWKI
• naczynia do stosowania na płytach indukcyjnych powinny być metalowe i charakteryzować się silnymi właściwościami magnetycznymi. Powierzchnia dna naczynia musi być odpowiednio duża. Należy stosować tylko naczynia z dnem odpowiednim do oddziaływań indukcyjnych.
• jeżeli płyta kuchenna jest umieszczona nad elementami mebli (ścianki boczne, szuflady itp.), to należy zastosować półkę pośrednią umieszczoną w odległości co najmniej 20 mm w celu zapobieżenia przypadkowym kontaktom z dolną powierzchnią urządzenia do gotowania.
________________________________________
___________________________________________________________
_________________________________________
|