OKAP PRZYŚCIENNY
ELICA SPACE BLACK
OKAP WYSPOWY
MIELE DA 7000 D
PŁYTA CERAMICZNA
AEG HK 955070 XB
ZMYWARKA DO ZABUDOWY
AEG F 88060 VIOP
ZLEWOZMYWAK CERAMICZNY
VILLEROY&BOCH SUBWAY XU
|
Płyta indukcyjna
SMEG SI 3950 B
Bezramkowa płyta indukcyjna firmy SMEG, umożliwia profesjonalne gotowanie na ceramicznej powierzchni. Wykonana z czarnego szkła "Suprema",posiada wyjątkową odporność na wysoką temperaturę i jest łatwa w utrzymaniu czystości. Szybkie działanie stref grzewczych i zwiększone bezpieczeństwo systemu gotowania sprawia, że płyta jest znakomitym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą profesjonalnie i oszczędnie gotować.
PODSTAWOWE PARAMETRY
• szerokość: 90 cm
• sterowanie: sensorowe
• pola grzewcze: 5 stref indukcyjnych
• funkcje specjalne: 5 BOOSTER
• ilość poziomów mocy: 9
• pobór mocy: 8,80 kW
• wykończenie: czarne szkło "Suprema"
• typ: bezramkowa, fazowane krawędzie
ESTETYKA I STEROWANIE
• łatwe do czyszczenia czarne szkło ceramiczne "Suprema"
• sterowanie dotykowe
• nowa grafika
POLA GRZEWCZE
• 5 stref indukcyjnych
• 5 BOOSTER (P)
• 9 poziomów ustawienia mocy
• timer dla każdej strefy 1 - 99 min
• niezależne sterowanie dla każdej strefy
• wyświetlacz poziomu mocy dla każdej strefy
• automatyczne wyłączenie
• sygnał dźwiękowy końca gotowania
• automatyczne dostosowanie do rozmiaru naczyń
• funkcja ECO-LOGIC (ograniczenie poboru mocy do 2,3 kW, co pozwala na jednoczesne korzystanie z innego urządzenia podłączonego do tego samego obwodu elektrycznego)
BEZPIECZEŃSTWO
• wskaźnik ciepła resztkowego
• blokada bezpieczeństwa przed dziećmi
• automatyczne rozpoznawanie obecności naczyń
• automatyczne wyłączenie w przypadku zdjęcia naczynia
• system zabezpieczający przed przypadkowym działaniem urządzenia: wykrywa małe przedmioty
• system zapobiegający przegrzaniu
Indukcja to nowoczesna technologia, która umożliwia szybsze gotowanie w porównaniu do większości metod i zapewnia precyzyjną kontrolę temperatury. Dodatkowo, indukcja ma na celu optymalne wykorzystanie energii i obniżenie utraty ciepła przez podgrzewanie wyłącznie dna naczynia. Moc generowana jest bezpośrednio poprzez dno naczynia, które styka się z magnetyczna strefą grzewczą. Powierzchnia płyty nie nagrzewa się, przyjmuje jedynie ciepło resztkowe z dna naczynia. Zaletą używania płyt indukcyjnych jest przede wszystkim oszczędność energii, krótszy czas gotowania, bezpieczeństwo i funkcjonalność.
WAŻNE WSKAZÓWKI
• naczynia do stosowania na płytach indukcyjnych powinny być metalowe i charakteryzować się silnymi właściwościami magnetycznymi. Powierzchnia dna naczynia musi być odpowiednio duża. Należy stosować tylko naczynia z dnem odpowiednim do oddziaływań indukcyjnych.
• jeżeli płyta kuchenna jest umieszczona nad elementami mebli (ścianki boczne, szuflady itp.), to należy zastosować półkę pośrednią umieszczoną w odległości co najmniej 20 mm w celu zapobieżenia przypadkowym kontaktom z dolną powierzchnią urządzenia do gotowania.
________________________________________
___________________________________________________________
_________________________________________
|