Indukcja:
Najlepszy sposób gotowania
Indukcja to najnowocześniejszy, najszybszy, najbardziej oszczędny, a przy tym najbezpieczniejszy sposób gotowania.
Oferuje nieznany dotąd komfort obsługi: precyzyjne sterowanie temperaturą, szybkość i niezwykłą łatwość utrzymania
w czystości. Indukcja to także inwestycja na lata – ponieważ na płycie nic się nie przypala, przez wiele lat będzie prezentować
się idealnie.
Oszczędnie:
W gotowaniu indukcyjnym ciepło wytwarzane jest na zasadzie indukcji elektromagnetycznej.
Po postawieniu na włączonym
polu garnka ze stali ferromagnetycznej,
czyli takiej, która przyciąga magnes, pole magnetyczne odpowiedniej strefy
grzewczej wprawia dno naczynia w mikrodrgania, wytwarzając ciepło.
Płyta nie nagrzewa się, a ciepło powstaje jedynie
w dnie naczynia, automatycznie dopasowując się do jego kształtu. Dzięki temu gotowanie indukcyjne jest dużo
bardziej energooszczędne.
Informacje ogólne:
• Błyskawiczne ogrzewanie dzięki technice indukcyjnej
• Płyta ze szkła odpornego na zarysowania wiodącej marki Schott Ceran
• Oszczędność czasu 55 % w porównaniu z konwencjonalnymi płytkami grzejnymi
• Bez fazy rozgrzewania, energooszczędny
• Automatyczne wykrywanie garnka - automatyczne wyłączenie płyty w razie wykrycia garnka nienadającego się do ogrzewania indukcyjnego
• 9 poziomów mocy
• Elektroniczne sterowanie z wyświetlaczem typu LED – duże przyciski zwiększają łatwość obsługi płyty.
• 199 min. timer z funkcją automatycznego wyłączenia wraz z sygnałem dźwiękowym po zakończeniu zadania
• Automatyczne wyłączenie po 120 min nie używania płyty.
• Automatyczne wyłączenie się płyty po 45 sekundach od zdjęcia garnka
• Lampka kontrolna
• Wysoka stabilność, antypoślizgowa powierzchnia grzewcza
• Napięcie zasilania: 230 V, 50 Hz
• Pobór mocy: 2000 W