Płatki jaglane są lekkostrawne i nie uczulają, bo nie zawierają glutenu. Powinny ją jeść ludzie chorujący na celiakię i z nietolerancją na gluten. Posiada właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych (wysusza nadmiar wydzieliny). Zawarty w niej krzem poprawia przemianę materii.
Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
Sposób przygotowania: Zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Skład: płatki jaglane* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Masa netto: 300g
Produkt najlepiej spożyć przed
30.08.2015