--> Wszystkie produkty organiczne typu BIO
--> Każdy produkt certyfikowany i pozbawiony GMO
--> Wysyłka w SZCZELNYCH, zapewniających zachowanie właściwości opakowaniach
Informacje o produkcie:
Ekologiczne płatki jaglane powstają z gniecionych ziaren gryki. To doskonała propozycja na codzienne śniadanie - może służyć jako dodatek do musli. Mają niemal te same właściwości co kasza gryczana.
Zastosowanie płatków gryczanych w kuchni:
Idealne do potraw mięsnych, zup , musli oraz deserów, z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany, można spożywać je również samodzielnie lub z innymi płatkami.
Zawiera: magnez, żelazo, siarkę, nikiel, kobalt, wapń, fosfor, miedź, cynk, bor, jod, lizynę, leucynę, wit. B1, B2, E.
Sposób przygotowania: płatki gryczane gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając
Ważne informacje dodatkowe:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko ( łącznie z laktozą)