Drobne płatki drożdżowe są naturalnym źródłem witamin z grupy B, H i D oraz mikroelementów. Dostarczają także aminokwasów, nukloprotein i enzymów. Dzięki dużej zawartości składników budulcowych, energetycznych i regulujących drożdże wpływają na organizm ogólnie wzmacniająco, przyspieszają procesy regeneracji, wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy i sercowo-naczyniowy. Drożdże korzystnie oddziałują na włosy, skórę i paznokcie.
Płatki drożdżowe mogą być dodatkiem do zup, sosów, pasztetów, sałatek, kanapek i musli. Dzięki delikatnemu smakowi i aromatowi nie wpływają na smak potraw. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do wypieków. Wartość odżywcza
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1434 kJ/ 342 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 6.00 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3 g
węglowodany - 32.00 g
w tym cukry - 3 g
białko - 28.00 g
sól - 1.00 g
Skład: drożdże*, mąka pszenna*, sól morska
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Niemcy
![](http://ekolandia24.pl/public/assets/bio.jpg)
![](http://ekolandia24.pl/public/assets/vege2.png)